Së shpejti ne hani kloneNë Mbretërinë e Bashkuar, 3 raste janë regjistruar shitjen e viçi klonuar. Sipas statistikave, në të pranishëm 1 e 8 viçave të lindur në Britani të Madhe vjen nga lopët klonuar në Shtetet e Bashkuara.

Drejtori i Standardeve të Ushqimit Agjencia Andrew Veydzh pretendon se mish dhe qumësht nga bagëti të klonuara dhe pasardhësit e tyre nuk ndryshojnë nga të mishit dhe qumështit tradicionale produkteve, dhe nuk përbëjnë një kërcënim për shëndetin e njeriut.

Gjetjet e shkencëtarëve të lejojë fermerët SHBA, Amerikën e Jugut dhe Azi për të rritur prodhimin e mishit dhe qumështit. Megjithatë, fermerët evropianë që duan të futur mish klonuar në treg të keni për të marrë një licencë të veçantë.

Shkelja e këtij rregulli do të rezultojë në një gjobë prej 5,000 paund.

Disa fermerë evropianë besojnë se ata aktualisht të vënë në disavantazh për shkak të vështirësisë së përdorimit të teknologjive të reja. Shkencëtarët shpjegojnë ndalimin e përdorimit të mishit nga kafshët e klonuara në arsyet e pranisë së BE-etike. Gjithashtu, ende nuk hulumtohen efektet e largëta shëndetësore që lidhen me përdorimin e mishit të klonuar.

Në dhjetor, organizatat do të përpiqet të bindë Komisionin Evropian për përdorim të sigurt të SHBA-së mishit të klonuar për popullatën. Megjithatë, një vendim pozitiv shpejt nuk shpresoj vlefshme.