Roztovstity ju mund të pije


 • Paund shtesë
 • Rezultatet e Kërkimit

 • Paund shtesë

  Një tjetër studim nga shkencëtarët amerikanë ka treguar se është e mundur për të fituar paund shtesë jo vetëm për shkak të konsumit të tepër të bollshme të ushqimit të lartë kalori, por edhe për shkak të pasionit të tepruar për ëmbëlsirat, pijet kryesisht të gazuara. Kështu, edhe në qoftë se një person ha normalisht, por vakt shumë kalori larë poshtë me një pije, ai rrezikon shifër shpëtoj të pakta.

  Një studim i kryer nga amerikanët zgjati rreth tetë vjet. Ajo u ndoq nga pothuajse katër mijë të rritur vullnetarë të të dy gjinive dhe të gjitha moshave. Ata janë të detyruar të gjithë për të ruajtur stilin e jetës tuaj, hani, pini dhe veçanërisht e njëjtë si gjithmonë.

  Por shkencëtarët kanë ndau në pesë grupe sipas numrit të marrjes të pijeve me sheqer.

  Grupi i parë përfshin ata që e pijnë "sode" dhe pije të ngjashme më pak se një herë në javë, e dyta - pinë tre servings e pijeve, dhe një grup i tretë regjistroi ato prishur ëmbël pi veten e tij për dhjetë herë shtatë ditë. Në mesin e grupit të katërt ishin ata që e pinë këto pije për njëzet herë në javë, dhe pesë ishin njerëz që të konsumuar ato me frekuencë më të madhe.

  Në fillim të studimit, të gjithë pjesëmarrësit ishin të pakta dhe të arsyeshme. Shkencëtarët për tetë vjet shikuar dietën e tyre, dhe nëse ndryshon vullnetarë peshë.


  Sigurisht, të marrë në konsideratë faktorë të tillë si mënyrë jetese aktive, profesionin dhe kështu me radhë. Pas studimit, studiuesit krahasuar gjetjet.


  Rezultatet e Kërkimit

  Rezultatet ishin të dukshme: grupi i pestë i vullnetarëve popravylysya pothuajse dyfishuar, ndërsa vullnetarë nga grupi i parë pothuajse nuk kanë fituar peshë të tepërt. Vullnetarë nga grupet e tjera morën edhe më shumë peshë pijet më shumë sheqer pinin gjatë viteve.
  Kështu, ne mund të themi me besim se jo vetëm yndyrë nga ushqimi junk, por edhe në "gabuar" të pijshëm.