Zgjidhur misterin e pije të energjisëPije energjetike përmbajnë kalori shtesë. Por në vetvete kalori të mjaftueshme për të shpjeguar të rritur aftësitë fizike gjatë përdorimit të tyre. Prania e sheqerit në pije edhe nuk e zgjidh çështjen. Përdorni sweeteners nuk çojë në rritjen e durim, edhe pse përbërja kimike është identike me natyrore Sahara.

Në artikullin e fundit Ed Chambers publikuar në Fiziologji ditar këto të dhëna tregojnë se pije të ngopura glukozës mund të rritur durim gjatë ushtrimit, edhe në qoftë se ata ishin në kontakt me receptorët e gojës, në vend se të merret me gojë.

Hulumtuesit ishin të përgatitur pije që përmbajnë glukozë, maltodekstran (karbohidrate që nuk ka shije) dhe pije sweeteners bazuar. Pastaj pije janë ofruar për atletët që kryejnë stërvitje.

Rezultatet e shkencëtarëve mjaft e befasuar. Atletët që të konsumuar pije me glukozë dhe maltodekstranom, përpara atyre që pinë pije me sheqer. U gjet 2-3% rritje të energjisë dhe të rrahjeve të zemrës në këto atletë, përveç kësaj, ata të ndjehen më pak të lodhur. Autorët besojnë se në gojë janë, deri më sot, nuk janë studiuar, receptorët që përgjigjen shijen e sheqerit.


Avantazhi kryesor i pijeve të energjisë bazuar në receptorët e drejtpërdrejta gojë të komunikimit, që percepton shijen e sheqerit, shërbeu me shumë sinjale trurit në muskuj. Ajo nxit zbërthimin e glukozës dhe prodhimin e energjisë shtesë.

Në studimin e atletëve të aktivitetit të trurit përdorur metodën e rezonancë magnetike bërthamore zbatohet shpejt pas përdorimit të një prej tri pijeve. Ajo u gjet se glukozë dhe maltodekstran stimulojë mbushje qendrat e trurit dhe kënaqësi, në krahasim me pije me sheqer. Pije të Energjisë zvogëluar lodhjen, duke lejuar atletët që të përballojë ngarkesa të larta.

Këto studime kanë konfirmuar hipotezën se jo vetëm muskujt, zemra dhe mushkëritë janë përgjegjës për aftësinë e personit për të tolerojë stërvitje, por edhe truri, i cili, në bazë të sinjaleve të marra nga trupi receptor vetë kontrollon shpërndarjen e proceseve të energjisë në trup .

Lajme përgatitur në www.medicalnewstoday.com