Ditë agjërimit të zvogëlojë rrezikun e kancerit të gjirit me 40 për qindMjekët analizuan qindra njerëz me gratë mbipeshë të moshës 30-45 vjeçare në të cilën nuk ishte një predispozicion gjenetik të lartë të kancerit të gjirit.

Dy ditë e gjysmë në javë që merr pjesë në dy të tretat prerë standardin e ushqimit në 2000 kalorive. Dieta e ditëve të agjërimit përbëhej nga katër servings e perimeve, një fruta, gjysmë litër qumësht, gjysmë litër çaj të gjelbër dhe një filxhan dietë pije e butë ose viçi supë. Në pesë ditët e mbetura parti do të mund të hani sa më shumë që ata duan, por duke ndjekur parimet e ushqim të shëndetshëm - me konsum të ulët të yndyrës.

Gjashtë muaj pas fillimit të eksperimentit, studiuesit gjetën se nivelet e leptin dhe insulinës - hormonit që mund të shkaktojnë kancer - ra me 40 dhe 25 për qind respektivisht.

Grupi i dytë i pjesëmarrësve në gjashtë muajt e njëjta ishte në një dietë konstante e 1500 kalorive, ndërsa ata duhet të shmangin ushqime që përmbajnë sheqer, mish yndyror dhe konsumit të tepërt të alkoolit.

Ajo u gjet se dietë konstante gjithashtu ul nivelin e hormoneve potencialisht të dëmshme, por në një masë shumë më të vogël se sistemit të furnizimit me energji të ditëve shkarkim.

Shkencëtarët thonë se rënia e shpejtë e sheqerit kalori të përditshme pengon depërtimin e qelizave të gjirit, ku ata mund të kthehet në kancer.

Hulumtuesit besojnë se nëse gratë me një predispozicion për kancerin e gjirit do të ndjekin dietat shkarkim ditë deri në fund të jetës së tyre, ata kanë shanse të mëdha të kurrë të takohet me kancerin e gjirit.