Manifestime të mungesës së vitaminave


 • Vitaminat dhe vitaminë mangësi
 • Një test i thjeshtë për shkak të mungesës së vitaminave


 • Vitaminat dhe vitaminë mangësi

  Avitaminosis -
  Kjo mungesë e plotë e një vitaminë në trup. Kjo është e mundur
  arrijnë vetëm duke jetuar (dhe jo një vit) në të hahet larg në veri dhe
  ndonjë liken. Për fat të mirë, ne priren vetëm kusht që
  quajtur "mangësi vitaminë" - reduktuar përmbajtjen vitaminë.

  Vitaminat -
  këto janë cogs më të vogël pa të cilin të gjithë me kujdes
  proteina gatuar, yndyrnat dhe karbohidratet humbur. Vitaminat dhe një herë ata
  bërë dobi ushqyesve. Trupi i njeriut
  nuk mund të prodhojë vitamina veten dhe vetëm mund t'i merrni ato jashtë.  Një test i thjeshtë për shkak të mungesës së vitaminave

  Nuk është një test i thjeshtë me të cilat ju lehtë mund të gjeni se çfarë lloj të pasura me vitamina ju jeni të humbur.

 • Largoj
  Duart pëllëmbët lart dhe bëj dy nyjet e fundit të katër gishta
  në të njëjtën kohë në të dy duart për aq kohë sa majë të gishtave
  mos e prekni pëllëmbën (e përbashkët mes gishtat dhe kthesë të dorës).
  Nuk mund të kryejnë këtë ushtrim? Një mangësi e mundshme e vitaminës B6.
 • Nëse ju shpesh të shqetësuar për fryma e keqe, ajo mund të tregojë një mungesë të vitaminës B3.
 • Edhe me rreh dobëta ju atje dhe nuk e kalojnë bruises? Shanset janë, ju merrni pak vitaminë C.
 • Një shkak i mundshëm i kapsllëk kronik - Mungesa e vitaminave B B.


 • Fakti
  ju vuajnë nga marramendje dhe tringëllimë në veshët mund të jetë fajtor
  mungesa e vitaminave B3 dhe E, si dhe mangan dhe kaliumi.
 • Sytë e kuqe, paaftësia për të përshtatur shpejt në terr, elbi ndonjëherë e lidhur me mungesën e vitaminave A dhe B2.
 • Zbokth duket si në qoftë se një mungesë e vitaminave B12, B6, F dhe selen.
 • E shurdhër dhe i brishtë flokëve - një shenjë e mungesës së vitaminës B, F dhe jod.
 • Humbje e flokëve është nganjëherë për shkak të mungesës së vitaminave B9, C, H, inositol.
 • Shkaku i pagjumësia mund të jetë një mungesë e B vitamina B, kalium dhe kalcium.
 • Gums që rrjedh gjak nga hunda janë shkaktuar nga mungesa e vitaminave C, K, dhe B3.

 • Puçrra fytyre dhe e kuqe spote në qafën e saj - shenja të mungesës së vitaminave A dhe B.
 • E drejtë
  Përzgjedhja e dietë dhe vitamina në gjendje për të siguruar ndihmë të jashtëzakonshme
  trajtim. Dhe vitaminë komplekse cilësi jo gjithmonë
  në proporcion të drejtpërdrejtë me çmimin e saj.

  Informacion nga neni "Vitaminat dhe vitaminë mangësi" të