Propaganda dietat uritur mund të jetë një vepër penale


Propozimi ndëshkuar inkurajoj thinness tepruar në revista,
Faqet e internetit dhe mediat e tjera është bërë kundër sfondit të shpejtë
në numrin e sëmundjeve të shkaktuara nga kequshqyerja.

Në Francë, nga
anoreksi - një sëmundje zakonisht ndodh në adoleshentët
mosha, prek rreth 40 mijë njerëz, dhe absolute
shumica prej tyre - gra. Këto shifra tregojnë në të cilën
më pak alarmante se ka pasur në Britani të Madhe, ende e vënë
në pyetje pohimin se Franca nuk e kërcënojnë probleme me ushqimin,
të cilat përballen vendet e tjera perëndimore.

Projekt-ligji,
Diskutimi do të zhvillohet javën e ardhshme, sugjeron

Dënimi i tre vjet burg dhe një gjobë prej 36.000 £ (45
mijë euro) për nxitje të veprimeve njerëzore që
Më vonë çoi në vdekjen e tij nga anoreksi.

Nëse vdekjes
shmanget, provokator kërcënon dy vjet burg.
Ligji nuk ndjek ata që këshillojnë njerëzit për të korrigjuar, të padëmshme për
dietë shëndetësor. Misioni i saj - për të ndëshkuar ato forca njerëz
të refuzojë për të ngrënë në mënyrë që të humbasin peshë shumë, si dhe ato
i cili haptas promovon anoreksi.

Bill Zhvillim
përkoi me Kartën shfaqjen e nënshkruar nga
Industria franceze e modës që duhet për të modës tregon


vetëm marrin pjesë manekin pa vuajtje shumë të hollë.
Valerie Boyer, senator nga partia e djathtë "Bashkimi për të popullarizuara
lëvizje ", tha se zhvillimi i projekt-ligjit të shtyrë
Fushata tronditëse reklamat e një kompanie, fytyra e të cilit ishte
Franceze që vuan nga anoreksi.

Nga ana tjetër, në Francë,
si në SHBA dhe Britania e Madhe ndezur vërtetë epideminë e obezitetit,
e cila është e komplikuar nga rritja e konsumit të ushqimit junk - snacks dhe ushqim të shpejtë,
blerë me nxitim dhe në makina të lehta, dhe mungesa e fortë
aktivitet fizik.

Edhe pse numri i të rriturve në Mbretërinë e Bashkuar
i trashë, më shumë se dyfishi i njëjtë shifër

për Francë (25% vs 10%), përqindjen e fëmijëve të cilët janë të prirur për këtë
sëmundje në të dy vendet është pothuajse identike.