Parimet e të ushqyerit klinike


 • Koncepti i të ushqyerit klinike
 • Ushqimi - baza e të ushqyerit klinike

 • Kur ne jemi të shëndetshëm, ushqimi ynë është përcaktuar, shpesh shumë e thjeshtë - si - jo si e shijshme - pa shije. Nëse figura e lejon, ne hani vetëm atë që na sjell kënaqësi pa shqetësuese në lidhje se si të përgjigjen në e marrë ushqim trupin tonë. Ill, ne fillojmë për të kandiduar për mjekët, duke kërkuar mjete të ndryshme për të trajtuar, por jo gjithmonë i kushtoj vëmendje për rekomandimet e mjekëve të shkojnë në ushqim shëndetësor.

  Sigurisht, mjekim - diçka e rëndësishme dhe e detyrueshme, por nënvlerësojnë rëndësinë e të ushqyerit klinike nuk ishte vetëm i gabuar, por edhe të dëmshme për shëndetin tonë.


  Koncepti i të ushqyerit klinike

  Të ushqyerit klinike - një ilaç natyral, i cili është i nevojshëm për një numër të sëmundjeve. Të ushqyerit klinike jo vetëm ndihmon për të normalizuar numrin e proceseve në trup, por edhe rrit efektin e trajtimit, redukton efektet anësore të shumë barnave, përmirëson metabolizmin dhe ndihmon trupin të përballuar me sëmundje.

  Sigurisht, ushqimit të shëndetshëm nuk është e vetmja mënyrë për të luftuar sëmundjen, por shpesh është një komponent i nevojshëm për trajtimin e sëmundjes.

  Ushqyerit klinik është zhvilluar bazuar në fiziologji e proceseve metabolike në trup, transformimeve biokimike dhe standardeve të pranuara të higjienës së ushqimit.


  Shumë për rolin e rëndësishëm të luajtur nga ushqyesve individuale dhe ushqim për trupin për të balancuar dhe dietë të veçantë.

  Ushqyerit klinik bazohet në njohuritë dhe të kuptuarit e shkaqet, mekanizmat dhe format e levizjes e sëmundjeve të ndryshme, sistemit veçanërisht tretjes dhe metabolizmit në personin e shëndoshë dhe të sëmurë. Me rëndësi të veçantë është përdorimi i duhur i dietat terapeutike dhe gatim për saktësinë e të ushqyerit klinike.

  Të ushqyerit klinike mund të jetë metoda kryesore e trajtimit (në çrregullime të lindura apo të fituara të thithjen e ushqyesve të caktuara, të tilla si fermentopathy zorrëve) ose një nga metodat kryesore - në shumë sëmundjeve të sistemit të tretjes dhe të veshkave, trashje, diabet insulinë të varur, etj

  Në raste të tjera, të ushqyerit klinike rrit efektin e llojeve të ndryshme të terapisë, duke parandaluar komplikimet dhe përparimin e hepatitit kronik aktiv, dështimi i qarkullimit të gjakut, përdhes, urolithiasis, insulinë të varur diabet mellitus, etj

  Në ushqim shëndetësor hypertensive - një nga metodat kryesore të trajtimit dhe parandalimit dytësor (me terapi jo-farmakologjike), e cila është përfshirë në trajtimin e medikamente të ndryshme. Në sëmundjet infektive, tuberkulozi, pas operacioneve në djegur dhe sëmundje rrezatimi ushqimit të shëndetshëm rrit mbrojtjet e trupit, normal rivendosur indeve të dëmtuara, të përshpejtojë shërimin, të parandaluar kalimin në formën kronike të sëmundjes.

  Ushqimi mund të rrisë efektivitetin e terapi të drogës dhe për të zvogëluar mundësinë e efekteve negative në trupin e një numri të drogës.

  Në të ushqyerit klinike është veçanërisht e rëndësishme që të përmbahen dhe të hahet e saktë. Ushqimi do të thotë një vakt, shpërndarjen e kalorive gjatë gjithë ditës, përbërja kimike, një suitë të produkteve dhe vëllimit. Të rriturit janë të rekomanduara për njerëzit e shëndetshëm të ngrënë një 3-4razy mesatare në ditë.
  Intervalet midis ngrënies është 4-5 orë. Në disa sëmundje të treguar për të rritur numrin e ngrënies 5-6 herë. Temperatura e enët e nxehtë duhet të jetë 55-62 ° C, rënien e ftohtë jo më të ulët se 12 ° C.

  Ushqim duhet të përtypur mirë. Ushqim përtypur dobët rrit formimin e mukusit në stomak dhe zvogëlon aciditetin e stomakut lëng tretet pronave. Hahet i parregullt dhe i parregullt prish gjëndrat e sistemit të tretjes, dëmton tretjen dhe nxit zhvillimin e sëmundjeve të ndryshme, traktin gastrointestinal më së shpeshti.


  Ushqimi - baza e të ushqyerit klinike

  Të ushqyerit klinike varet nga sëmundje, e cila aktualisht vuan sëmurë. Nuk janë 15 dietat themelore për terapi ushqyese që mund të përdoren në shtëpi me njohuri dhe këshilla e një mjeku.

  Numri dietë 1a - ushqim shëndetësor, siç tregohet në acarimin e ulcera peptike, rëndim akute të gastrit kronik me aciditet të lartë.

  Numri dietë 2 - Health Food, tregohet në gastrit kronik me aciditet të ulët ose në mungesë të saj, kolit kronik (pa rëndim).

  Numri dietë 3 - Health Food, tregohet në kapsllëk ngathët.

  Numri dietë 4 - Health Food, tregohet në acarimin akute të sëmundjes zorrë dhe gjatë diarre të vazhdueshme.

  Ushqimi numër 4a - ushqim shëndetësor, siç është treguar në kolit.

  Numri dietë 5 - ushqim shëndetësor, siç tregohet në sëmundjet e mëlçisë, tëmthit, kanalet biliare jashtë fazës akute.

  Ushqimi numër 5a - ushqim shëndetësor, siç tregohet në pancreatitis kronike.

  Numri dietë 6 - ushqim shëndetësor, siç tregohet në përdhes, gurët në veshka nga guri, të përbëra kryesisht prej urate.

  Numri dietë 7 - Health Food, tregohet në sëmundje kronike të veshkave me mungesë të dështimit kronike renale.

  Ushqimi numër 8 - ushqim shëndetësor, siç tregohet në trashje. Dietë për sëmundje të zemrës, arteriosklerozës.

  Numri dietë 9 - ushqim shëndetësor, siç tregohet në diabet.

  Numri dietë 10 - Health Food, hipertension treguar, dietë atherosclerosis, dietë për sëmundje të zemrës.

  Numri dietë 12 - Health Food, tregohet në sëmundjet funksionale të sistemit nervor.

  Numri dietë 13 - Health Food, tregohet në sëmundje akute infektive.

  Numri dietë 14 - Health Food, tregohet në oxalate në urinë.

  Numri dietë 15 - ushqim shëndetësor, njerëzit e shëndetshëm treguar dhe shërohet.

  Informacion nga artikullin "të ushqyerit klinike dhe dietë të sëmundjeve"