Shkencëtarët bregdetare të refuzojë për të ngrënë sushi gustator


Shkencëtarët bregdetare refuzojnë gustator ha sushi. Shkruan "PK-në
Vladivostok "në Detin e Japonisë, shkencëtarët gjetën bakteret e rrezikshme
të cilat mund të infektojnë shumë organizmave detare.


"Bakteret stenotrofomonosy kemi gjetur në det disa vjet më parë -
tha "Komsomolskaya Pravda" Shefi i Laboratorit të Mikrobiologjisë
Instituti Pacific i bioorganic Kimisë, shkurt RAS Valery Mikhailov
. - Mosha e tyre për dhjetë mijë vjet. Kohet e fundit kemi përfunduar
kërkimore dhe të vijë në një përfundim spektakolar. Ajo rezulton se ata mund
infektojnë shumë organizmave detare. "

Këto baktere janë zbuluar nga shkencëtarët terren për një kohë të gjatë, por askush

supozohet se ata mund të jetojnë në det. Stenotrofomonosy provokojnë
në trupin e njeriut një shumëllojshmëri të infeksioneve, të tilla si Staphylococcus. Dhe
të tjerët gjenden në të njëjtat viruset ujërat konpilobakter çojë në ulcers
stomak.
Ata jetojnë në Japoni, Kinë e Jugut dhe dete Filipine në
tokës, ujit, sponges, dhe kështu në peshk - tha Valery Mikhailov. -
Kështu që unë këshilloj të hahet ushqim deti vetëm pas përpunimit, pjekur
ose të ziera. Për shkak se këto baktere janë vrarë vetëm nga
temperaturë të lartë.
Sipas Mikhailov, japoneze, gjysmë-pjekur peshk që hanin e vjetër tashmë
përshtatur këtyre baktereve, trupi i shokut tonë


ky imunitet nuk është zhvilluar ende.