Multivitamina


 • Multivitamina
 • Mosha e fëmijës
 • Përbërja e përgatitjeve multivitamin

 • Multivitamina

  Përgatitjet multivitamin janë një grup i barnave në farmaci pa recetë të lëshuar. Sigurisht, ajo ishte vendimi i duhur kur zgjedh një lloj të veçantë të pasura me vitamina të nevojshme dhe mineraleve - është për të parë një mjek për këshilla. Por deri më sot, shumë prindër nuk janë kthyer për të pediatërve për këshilla të tillë. Shumica e fëmijëve për të marrë fondet që janë të përballueshme, reklamohen gjerësisht në shtyp dhe në TV, të rekomanduara nga miqtë apo të afërmit. Prandaj, ky publikim do të flasim për rregullat bazë që duhet ndjekur kur blejnë multivitamina për fëmijët.  Mosha e fëmijës

  Është e nevojshme për të marrë parasysh moshën e të fëmijës:


  Fëmijët nën një vit përdorim vitamina në formë të lëngshme (pika, shurup, xhel);


  për fëmijë 1 deri 4 vjeç - Preparatet në formën e tabletave chewable ose lozenges;


  për fëmijët mbi 4 vjet Ju mund të marrë formën tabletë, pasi në këtë moshë fëmijët tashmë mund të gëlltisë tableta dhe kapsula janë të vogla.  Përbërja e përgatitjeve multivitamin

  Studiuar me kujdes përbërjen e përgatitjeve multivitamin:

 • Fëmijët nën 1 vit ka nevojë për të marrë multivitamina me minerale;
 • është e dëshirueshme që të drogës përmban beta-carotene ose Retinol (vitaminë A), tocopherol (vitaminë E), acid Askorbik (vitaminë C), kalcium, jod, selen (për fëmijët më të vjetër se një vit);
 • nuk duhet të përdoren për fëmijët me drogë vanadium, kallaj, nikel, bor;
 • nuk fitojnë mjete të cilat nuk janë të specifikuara doza të dhëna në pjesët përbërëse të tij;
 • droga e preferuar që janë të lirë e ngjyra dhe preservatives;
 • fëmijët me një predispozicion për reaksionet alergjike të shmangur duke marrë tableta me ngjyra të ndezura ose shurupe.


 • I kushtoj vëmendje të paketimit:

 • në paketim ose etiketat duhet të jetë në gjuhën angleze dhe ruse;
 • ose në paketën fut duhet të jetë treguar e drogës, dozen mosha, contraindications, efekte anësore, magazinimit, duke paralajmëruar prodhues qartë;
 • preferueshme të përdorni formularin e lëngshme e multivitamina në një kuti qelqi me xham të errët, jo në plastike;
 • në numrin e tableta ose vëllimit shurup në paketën e drogës që kërkohet në listën kohëzgjatjen e trajtimit dhe për të përcaktuar nëse ekziston një mundësi për të blerë multivitamin zgjedhur për rrjedhën e trajtimit (4-6 javë ose më shumë për rekomandim nga mjeku);
 • është e dëshirueshme për të zgjedhur një droge që është marrë një herë në ditë;
 • monitoruar jetën shelfin e multivitamina.

 • Për të marrë një multivitamin duhet të jetë vetëm në barnatore! Produkti duhet të regjistrohet me Komitetin farmakologjike. Blerësi ka të drejtë të kërkojë paraqitjen e certifikatës së regjistrimit.

  Sot në barnatore përzgjedhjen e multivitamina fëmijëve me minerale dhe pa mjaft i gjerë: 15 tituj.

  Fëmijët nën 1 vit: Multi-tabs bie ACD, xhel Biovital (multivitamin me kalcium dhe magnez), shurup Polivit baby.

  Për fëmijët më të vjetër se një vit: Dr. Multyvitamol. Shurup Taisho; Shurup Pikovit; Multi-tabs tableta chewable me minerale për fëmijët 1-4 vjeç Bait-dhe-Minsi, tableta chewable me aromë portokalli.

  Për fëmijët mbi 4 vjet: Që jeton në xhungël, tableta chewable si figura të kafshëve (mund të jetë 2 vjet e vjetër); VITRUM Circus, tableta mund të përtypur (2 vjet); Alvitil shurup; Pikovit, lozenges; Flyur-e dei; Karamele Multivitamin; Polivit tableta vogël; Multivitamina Multi-tabs me mineraleve nga 4 vjet Junior Plyusss.

  Për fëmijët më të vjetër se 6 vjet: Makrovit, lozenges; Alvitil, pilula; Miltrium; për të gjithë fëmijët mbi 1-4 vjet.

  Gama e përgatitjeve multivitamin përditësuar vazhdimisht dhe zgjeruar, kështu që kur zgjedh një produkt të veçantë dhe të konsultohet një mjek duhet të vlerësojë reagimin e fëmijës individual për pritjen e komplekseve vitaminë-minerale.

  Informacion nga Sapa artikull Irene "Si te zgjidhni një multivitamin"