Pizza mbron kundër kanceritSiç e dini, në pica lashtë antikitetit i përgatitur me mbeturinat e ushqimit dhe ishte ushqimi kryesor i fshatarëve të varfër italianë të cilët nuk mund të përballojë ushqim me cilësi të mirë. Në ditët e sotme pica është e përgatitur në shumë kafene, për të mos përmendur pica, i cili për shumë njerëz është një destinacion i preferuar. Kjo pjatë me dhunti të shumta kërkojnë të dy në pushime dhe ditë të zakonshme, dhe numri i përkrahësve të tij është në rritje çdo vit. Megjithatë, nga koha në kohë në fjalë akademik, nuk është e dëmshme për shëndetin dhe pica figurë, sepse ajo mund t'i atribuohet në ushqim të shpejtë.

Të vendosur për të provuar ose hedh poshtë dëm të pica të tij, studiuesit amerikanë kryer një studim dhe arriti në përfundimin se pica përmban antioksidantë dhe mund të zvogëlojë rrezikun e sëmundjeve kardiovaskulare.

Shkencëtarët italianë, nga ana tjetër, ka gjetur se konsumi i rregullt i pica me 34% redukton rrezikun e kancerit të traktit digjestiv. Salcë domate gjë përdoret në përgatitjen e shumë lloje të picave - domate përmbajnë lycopene, e cila jep perime të kuqe dhe mbron qelizat nga dëmtimi. Lycopene gjithashtu në gjendje për të reduktuar sasinë e kolesterolit të keq në gjak, e cila ka një ndikim pozitiv në enët e gjakut.

Por mbani në mend se është e dobishme vetëm pica gatuar kohët e fundit, kështu që para se të blesh duhet të i kushtoj vëmendje të transferimit të përfshira në përbërësit e produktit. Nëse kutia thotë se produkti mund të ruhet për rreth një vit, nuk do të shikoni për pronat e saj medicinale - ka të ngjarë të dëmtojë nga preservatives tejkalojnë përfitimet e domate.