Forma curvy - jetë të gjatë


Në epokën e "dietë totale", kur vajza të etur për të parametrave të dëshirueshme 90-60-90, yndyrë të tepërt mbi kofshët dhe mollaqe në gjendje të mërzitur më shumë se një bukuri. Jo për të përmendur faktin se shumë njerëz që duan të figurës të pakta dhe nuk i pranojnë devijimet nga norma.

Megjithatë, duhet të pranoj se dhe formë të mrekullueshme të Jennifer Lopez gjithmonë vazhdojnë për të kënaqur tifozët e femrave me një forma e syve, dhe në mesin e grave ruse, shumë mashtrues me zemrat luksoze dhe të harlisur pre të cilat nuk janë më pak të favorshme se hudyshki. Për më tepër, ata mund të mburremi e shëndetit të mirë - sipas shkencëtarëve britanikë, është e atyre që mund të mburremi madhësinë mbresëlënëse e mollaqe, të ketë një shans për të jetuar gjatë dhe të pasur një zemër të shëndoshë.

Kështu thotë Dr. Konstantinos Manolopulos i Universitetit të Oksfordit, i cili udhëhoqi grupin e shkencëtarëve të përfshirë në hulumtim në këtë fushë. Studimet treguan se yndyrë që akumulon në mollaqe dhe kofshët, përbërja e tij është rrënjësisht i ndryshëm nga dhjami që është depozituar në zonën e barkut. Pak njerëz nuk kanë dëgjuar se aty janë të ashtuquajturat "të mirë" kolesterol - një që kërkohet për funksionimin normal të trupit të njeriut, dhe "i keq", e cila shpesh është shkaku i sëmundjeve të zemrës. Në masë yndyrë mbi kofshët dhe mollaqe referohet yndyrë "të mirë" që prodhon hormonet e dobishme dhe parandalon depërtimin e trupit të acideve të dëmshme.


Depozitat e konsiderueshme të qelizave yndyrë në trup më të ulët parandalon forcim të mureve të enëve të gjakut, mbron njerëzit nga sëmundje të zemrës, diabeti dhe nivelet në rritje të gjakut të kolesterolit "të keq".

Kjo yndyrë prishet më ngadalë se depozitat në zonën e barkut - është i njohur për të gjithë ata që është duke u përpjekur për të humbur peshë, por shëndeti është i dobishëm sepse yndyrë në mollaqe izoluar në një trup të vogël të substancave të dëmshme, të quajtur "cytokines". Megjithatë, mbani mend se pesha normale ende e dëshirueshme për të ruajtur dhe për të shmangur yndyrë të tepërt trupore në bark, janë veçanërisht të rrezikshme. Me fjalë të tjera, në mënyrë që të jetojnë gjatë dhe jo të marrë të sëmurë, është e nevojshme që të ketë një bark të sheshtë dhe pop harlisur, por për të arritur këtë nuk është e lehtë.

Nëse natyra njerëzore dhuruar physique të shtrënguar, nuk duhet të kufizohet vetëm në të ushqyerit e duhur, por duhet të kushtojnë kohë të mjaftueshme ushtron.

Në mënyrë për të parë nëse ka ju mungon ose peshë të tepërt, ndajnë peshën tuaj në kilogram me lartësi në metra katrore. Normal Indeksi i masës trupore (BMI) - 18-25 njësive në qoftë se ju mori më pak numër 16 - ju duhet për të shërohen, në qoftë se më shumë se 35 - duhet të mendojnë për humbjen e peshës.

Lajme përgatitur mbi www.dailymail.co.uk