Drink, fëmijë, qumësht në vend të kurPak prej nesh kanë dëgjuar për rreziqet e pijeve kur dhe tjetri gazuara me sheqer të shtuar, por ata ende pini shumë. Siç e dini, rrethi i parë i bërë duke përdorur arra të veçanta dhe kokainë. Sepse përfundimisht u bë rreziqet e njohura të drogave, ai u hoq nga formulimi, por numri i tifozëve të pijes nuk është zvogëluar. Ajo është e dehur të dy fëmijët dhe të rriturit, duke zëvendësuar ato çaj dhe qumësht.

Kohët e fundit, megjithatë, shkencëtarët kanë arritur në përfundimin se konfiskimi i pijeve të ëmbla të çojë në osteoporozën - një sëmundje që karakterizohet nga dendësi rënë kockore dhe në të cilën kockat bëhen të brishtë dhe të thyer lehtë.

Qarqet veçanërisht të rrezikshme për vajzat 9-18 vjet, ajo ishte në këtë periudhë të grumbulluar kalciumit në eshtra, të cilat nuk janë të mbushura në vitet e ardhshme. Si rezultat - osteoporozën në gratë ndodh 8 herë më shpesh se meshkujt.

Për kalcium kockave nevojshme të përfshira në produktet e qumështit. Por fëmijët e sotëm në vend që të përdorin një rreth që përmban acidifiers të tilla si acidi orthophosphoric.
Substanca të rrezikshme jo vetëm prishin smaltin e dhëmbëve, por edhe të konvertohet jone kalciumi si shtet pazgjidhshëm. Ju duhet gjithashtu të marrin në konsideratë faktin se shumë njerëz e kanë të sheqerit të tepërt në trup të rritur përqendrimin e triglycerides, të cilat kontribuojnë në zhvillimin e arteriosklerozës.
Në SHBA, anëtarët e këshillave të shkollës qenë duke u përpjekur për të arritur shitjes ndalim në shkolla kur, Sprite dhe pije të tjera të ëmbla, por për të nuk ka dobi. Pavarësisht ndalimit, shumë fëmijë të ngrënë burgers e ushqimit të shpejtë dhe pini cola e tij.

Lajme përgatitur Svetlana Khomenko.