Birra ndihmon djegur dhjaminResearch Fushatat ale vërtetë (Fushata për Real Ale) * gjetur që pinë birrë se tifozët e verës, kanë tendencë për të humbur peshë, jo më pak se £ 10 në vit, dhe duke zëvendësuar pije të gazuara të buta për të birrës, madje deri në njëzet paund.

Edhe pse rreth një e treta prej nesh besojnë se birrë - birrë pije kalori në të vërtetë më pak kalori se madje edhe verë. Për krahasim, një gotë verë të bardhë rreth 120 kalori, dhe një shishe gjysmë-litër birrë të errët - vetëm 85. Ajo rezulton se vetëm një javë ndryshuar një zakon për të pirë në darkë nja dy gota verë për të pirë pasion birrë, ne mund të djegur sa më shumë kalori si kaluar orë gjatë vraponte për sport.

"Për shumë vite ai ishte menduar produkt birrë që kontribuon në trashje," - tha eksperti Brewing Bamfort Charlie (Charlie Bamforth) në një intervistë me gazetën britanike Sun. - "Burim i kalorive në pije alkoolike është kryesisht alkool drejtpërdrejt, dhe sepse birrë bie në kategorinë e pijeve alkoolike, ai përmban numrin minimal të kalorive."

* Fushata për Real Ale (CAMRA) - ekzistuese nga viti 1971 organizatë e pavarur avokimit të cilit qëllimi kryesor - që të kthehen produktet e vërtetë britanike alkoolike të tilla si ale dhe musht.