Piper të nxehtë do të ndihmojë të hequr qafe e yndyrë rreth belitShkencëtarët, nutritionists thonë se peppers hot përmbajnë capsaicin substancë që ndihmon nxehtësinë e trupit, kështu - më shumë shpenzimet e energjisë dhe kalorive djegur. Për fat të mirë për ata që nuk janë një tifoz i ushqimeve me erëza, capsaicin analog dihidrokapsiat (DCT) është e përmbajtura në tjetrin, pa djegur bimë.

Në eksperiment, djegiet e kalorive për të demonstruar potencialin e DCT, studiuesit Qendra Amerikane për ushqyerit të njeriut (Qendra për të ushqyerit të njeriut) testuar 34 burra dhe gra bien dakord brenda 28 ditëve të hani vetëm të ulët-kalori të lëngshme produkt. Subjektet ishin të ndarë në dy grupe pas çdo vakt marrë një tabletë përmban DCT, të tjera - placebo.

Rezultatet konfirmuan se shpenzimi i energjisë trupi ishte dukshëm më e lartë për të paktën disa orë pasi të hahet në grupin që mori pilulën me DCT, krahasuar me grupin që ka marrë placebo. Ajo doli se DCT rritur ndjeshëm oksidimi yndyrë duke stimuluar trupin për të përdorur si lëndë djegëse është yndyrë.

Rezultatet e këtij studimi tregojnë se tani njerëzit kërkojnë për të humbur peshë përmes një dietë kalori të ulët është Asistent - një mjet që përshpejton metabolizmin.

Megjithatë, studimi ka një krisje serioze: ajo ishte e bazuar në një lloj të ushqimit. Po në lidhje me efektin e DCT, nëse një person ha zakonshme ushqim kalori të ulët është ende i panjohur.


Lajme përgatitur nga Anna David.