Le metabolizmi juaj punon për ju


 • Çfarë është metabolizmi?

 • Çfarë është metabolizmi?

  Ekspertët thonë se metabolizmi (ose metabolizmi) përfshin një sistem kompleks të hormoneve dhe enzimave që jo vetëm të konvertohet ushqim në karburant për trupin, por janë gjithashtu përgjegjës për cilësinë e përpunimit të karburantit nga organi.

  "Procesi i metabolizmit tregon se sa gjerësisht ne djeg kalori, dhe më e rëndësishmja, sa shpejt kemi fituar dhe të humbur peshë", - thotë Robert Yanasihava (Robert Yanagisawa), PhD dhe drejtor i programit të menaxhimit peshë nën mbikëqyrje mjekësore në Qendrën Mjekësore "Gore Sinai »(Mount Sinai Medical Center) në Nju Jork.

  Sigurisht, të gjithë njerëz të djegur kalori me ritme të ndryshme. Shkalla e metabolizmit varet nga mosha (pas dyzet metabolizmin natyrisht ngadalëson me 5% çdo dhjetë vjet), gjinore (meshkuj mesatarisht shpenzojnë më shumë kalori se femrat) dhe përpjesëtimin bezzhyrovoy mases trupore (me më shumë muskujve, më e lartë e normës metabolike) . Dhe, sigurisht, jo më pak i rëndësishëm është trashëgim.

  "Fakti që disa njerëz kanë normë më të ulët metabolike se sa më", - thotë Barry Wolf-Redbill (Barrie Wolfe-Radbill), i specializuar në problemet e humbje peshe diete të certifikuar Qendrës Mjekësore në Universitetin e Nju Jorkut (New York University Medical Center).


  Yanasihava shton se ndonjëherë, në qoftë se një person ka probleme me gjëndrën tiroide, metabolizmi i saj më i ngadaltë se ajo mund të, nëse nuk ka probleme shëndetësore. Për fat të mirë, raste të tilla janë të rralla.

  Por ajo që është interesante dhe e habitshme: më shumë ne kemi paund shtesë, e më të lartë normën metabolike. "Fakti se pesha e tepërt e bën punën e trupit tuaj të vështirë, madje edhe për të qëndruar vetëm, sepse në shumicën e rasteve prania e të normës metabolike peshë të tepërt rritet," - thotë Molly Kimball (Molly Kimball), mjek diete certifikuar, një ekspert për të shëndetshme, duke përfshirë edhe qendrën sportive të ushqyerit palestër në Oksner Klinika (Elmwood Fitness Qendra Klinike e Oscher-së).

  Kjo është arsyeja pse ajo është e lehtë të bjerë paund shtesë menjëherë pas dietë dhe më e vështirë dhe më e vështirë për të vazhduar. Kimball shpjegon: "Nëse keni peshë të tepërt, metabolizmi juaj është aq i shpejtë se edhe reduktim të vogël të kalorive të përditshme të çon në humbje peshe çast." Megjithatë, kur ju keni marrë shpëtoj paund padëshiruar nga yndyrë dhe muskujve trupin tuaj për të mbështetur jetën, kërkon shumë më pak kalori. Kjo shpjegon pse, pas një pune të gjatë dhe të vështirë për të hequr qafe e peshë të tepërt ai shpejt dialed përsëri.

  "Merrni dy njerëz me të njëjtat peshon 80 kilogram, por i parë peshonte ndonjëherë sa më shumë që një kohë të dytë ndjekur dietë të £ 110 në vend të 80 për të marrë.

  Pra, shkalla e metabolizmit person i dytë do të jetë më e ulët, "- tha Yanasihava. - "Kjo do të thotë se së pari ju duhet më pak kalori për të mbajtur peshën e tyre se pari, e cila kurrë nuk ka tejkaluar 80 kilogram në peshë."