Pse kemi nevojë për lecithin


 • Çfarë është lecithin
 • Si për të nxjerrë lecithin
 • A kam nevojë lecithin si aditivëve biologjike
 • Dozimi Forma lecithin


 • Çfarë është lecithin

  Termi "lecithin" ka dy kuptime, semantike pa lidhje, por ende kanë një ndryshim themelor. Termi biokimik "lecithin" është përdorur si një sinonim për phosphatidylcholine, një molekulave të mëdha të membranave qelizore. Termi Commercial "lecithin" do të thotë një përzierje e natyrshme e yndyrave të ndryshme (duke përfshirë glikolipidet, triglycerides, sterileve dhe sphingolipids) dhe një numër të acideve yndyrore, karbohidratet dhe vitamina.

  Lecithin kërkohet ndonjë trup. Kjo eshte substance kryesor i cili është formuar nga hapësira ekstraqelizor, siç funksional sistemin nervor, qelizat e trurit punuese normalisht.

  Lecithin - një nga të mëlçisë materialeve themelore. Ajo gjithashtu kërkon trupin si një material ndërtimi për të riparuar qelizat e dëmtuara. Lecithin - mjet kryesor për shpërndarjen e ushqyesve, vitamina dhe droga të qelizave. Kjo substancë - një antioxidant i fuqishëm që parandalon radikalet e lira. Mungesa e lecithin në trup mund të çojë në një reduktim e veprimit të drogës, çmenduri, sëmundjes së Parkinsonit, skleroza e shumëfishtë dhe sëmundjet e tjera te sistemit nervor.


  Si për të nxjerrë lecithin

  Lecithin është gjetur në të gjitha indet dhe lëngjet në pothuajse të gjitha kafshët dhe bimët. Burimet ushqimore natyrore e lecithin - mish i kafshëve, zogjtë dhe peshqit.


  Për prodhimin e lecithin ushqimore shtesë nxjerrë nga nga-produkt i miell sojë dhe vaj sojë nga soje veta, fara luledielli dhe farë rrushi.

  Lecithin zbuluar shkencëtar francez Maurice Goble (Maurice Gobley) në 1950, duke gjetur atë në vezë e verdhë veze. Vezë e verdhë veze menjëherë filluan të përdorin si një burim i lecithin. Megjithatë, ajo më vonë doli se sojë lecithin në mënyrë të konsiderueshme më i madh se në të verdhë veze. Sot, pothuajse të gjitha aditivëve të ushqimit të bëra nga lecithin soje.


  A kam nevojë lecithin si aditivëve biologjike

  Njeriu që ha të ndryshme, zakonisht ka mungesë të lecithin.

  Një numër i madh i lecithin përmbajtura në mish, peshk, vezë e verdhë veze, embrion gruri, fasulet dhe maja. Vlera Daily lecithin (5 g) ne të merrni nga dietën e përditshme. Megjithatë, plotësim i lecithin si një shtesë diete nuk do të sjellë dëm (në qoftë se ju nuk jeni alergjik ndaj soje), dhe anasjelltas - do të japë përfitime të rëndësishme për shëndetin tuaj.

  Si të dobishme lecithin, në qoftë se ju merrni atë si një shtesë diete?

 • Përmirësimin e shëndetit të sistemit kardiovaskular.
 • Funksionimi normal i mëlçisë dhe rigjenerimin e shpejtë të qelizave.
 • Yndyrë Transportit dhe metabolizmin yndyrë.
 • Përmirësimi funksion riprodhues dhe zhvillimin normal të paralindjes.

 • Trajtimi i sëmundjes gur tëmthi.
 • Përmirësimi i kujtesës, shpejtësinë tuaj të reagimit dhe aftësinë për të mësuar.
 • Përmirësimi lëkurën dhe flokët.
 • Përmirësimi shkëmbimin e informacionit midis qelizave.
 • Performanca e përmirësuar fizike dhe durim muskujve.
 • Lehtësim për gjendjen arthritis.

 • Dozimi Forma lecithin

  Lecithin lirimin kapsula, granula dhe pluhurat. Dozimi - 5 gram në ditë (për forma pjesa më e madhe - një lugë çaji i rrëshqitje). Lecithin duhet të marrë me ushqim, me disa produkte të qumështit.