Ushqim deti është veçanërisht e dobishme melankolik


Studimi nga vetitë e peshkut të vijnë për të mbërthen me hulumtuesit amerikanë, britanikë, izraelitë dhe të pavarur. Pas disa eksperimenteve, u zbulua se njerëzit që përfshijnë në dietën tuaj enët me vaj peshku janë në shpirtrat e mirë. Në këtë situatë vullnetarë komponente ushqim deti të ndikuar - polyunsaturated omega-3 acide yndyrore.

Shkencëtarët thonë se të hahet peshk është një parandalim i shkëlqyer i stresit dhe depresionit. Siç doli, ushqim deti të zvogëlojë rrezikun e shfaqjes së 88%.

Përveç peshkut të mirë për të trurit nëpërmjet fosforit, e cila është shumë e pasur. Polyunsaturated acide yndyrore dhe acidet e kolesterolit omega-3 bilancit dhe përmirëson pastrimin e enëve të yndyrave të këqija.

Gjithashtu, fillojnë të punojnë më mirë të gjitha organet, sidomos zemrën dhe trurin. Shkencëtarët kanë gjetur se peshku përmirëson rrjedhën e gjakut në tru. Kështu, ulur ndjeshëm rrezikun e çmenduri moshë.

Kjo është arsyeja pse njerëzit e moshuar rekomandojnë të hahet ushqime që përmbajnë omega-3 acide yndyrore disa herë në javë. Kjo substancë është gjetur në mëlçi e cod, vaj peshku dhe vaj peshku. Megjithatë, ton mund të përdoren vetëm një herë në javë. Nutritionists thonë se 60 gram e ton i konservuar përmban norma javore e mësipërm acideve.

Më parë është raportuar se gratë shtatzëna dhe nënat gji duhet të shmangë të hahet peshku dhe prodhimet e detit.


Kjo u njoftua nga qeveria e SHBA. Kjo është për shkak se në disa lloje të peshkut përmbajnë sasi të larta të merkurit. Ky element kimik është e rrezikshme jo vetëm për fëmijën por për nënën. Një rezervë e tillë i bërë dy nga Shtetet e Bashkuara: në administratën e Administratës së Ushqimit dhe Drug dhe Agjencia për Mjedisin.

Kështu, rekomandimet e të dy oborret tha se gratë shtatzëna dhe nënat pleqsh mund të hani jo më shumë se 340 gramë peshk në javë. Këshilluar të gjitha të jetë e mundur për të shmangur këtë produkt ose kufizojnë atë në një minimum. Mercury, e cila është gjetur në shumë lloje të detit, ndikon negativisht në sistemin nervor të embrionit ose fëmijën tashmë të lindur që mund të merrni gjëra përmes qumështit të nënës.Vlen të përmendet se zyrtarët nuk duan të dëgjojnë një ekspertë të tillë aplikimit. Peshkimi ende sjell individët më të larta të të ardhurave që, pa pushim, thonë se të mirat e detit për gratë shtatzëna. Korma Përveç kësaj, ata rekomandojnë çdo ditë për të ngrënë më shumë peshk që është i pasur me kalcium dhe fosfor dhe merkurit ....