Dietë Qumësht efektiveShkencëtarët nga Australia kanë zbuluar se pirja e qumështit me yndyrë të ulët në mëngjes rrit ndjenjën e ngopjes dhe të çon në thithjen më pak të kalorive në vakt tjetër. Ata që pini qumësht në mëngjes, humb një mesatare prej 50 kalorive gjatë mëngjes 2.

Në këtë studim klinik, 34 burra dhe gra me simptomat e mbipeshë ishin të ndarë në 2 grupe. Grupi 1 u sugjeruan servings e qumësht i skremuar, grupi i dytë kishte përdorur të njëjtën sasi e lëng frutash. Të dy pije janë shtuar rreth 250 kalori në mëngjes standarde. Brenda 4 orë në mes mëngjes dhe drekë, subjektet u tha në lidhje me ndjenja e plotësinë pas një vakt, pasi që ata ishin të lejuar për të ngrënë ushqim të plotë mëngjesin 2.

Shkencëtarët kanë zbuluar se një grup njerëzish përdorur qumështin, një ndjenjë e plotësi dhe kënaqësinë e ushqimit të ngrënë vazhdoi për një kohë më të gjatë.

Shkencëtarët besojnë se është e përmbajtura në një gotë të proteinave të qumështit i siguron trupit 16% të vlerës ditore të proteinave. Gjithashtu qumështi përmban laktozë karbohidrate natyrore. Kjo në kombinim me qumësht të ulët yndyrë të çon në një rritje të shpejtë ngopje. Kështu, qumësht mund të jetë bazë për çdo dietë që synon kontrollin e peshën e tyre.

Aktualisht, e gjithë vëmendja është drejtuar për mbështetjen mjekësore e peshës optimale në pacientët e tyre. Rritja e futje me kalori nga vetëm 50 kalori në ditë mund të ketë të qëndrueshme efekte negative.
Qumësht i skremuar përmban 9 komponentë thelbësore, duke përfshirë edhe kalcium dhe vitaminë D, dhe përmbajtja kalori është mirë të përshtatshme për shumicën e njerëzve. Prandaj, sipas Shoqatës Amerikane të ushqyerjes duhet të marrë të paktën 3 gota qumësht në ditë.

Lajme përgatitur në www.medicalnewstoday.com