Qumësht ofron një moshë të shëndetshme të vjetërQumështi - ushqimi i parë që një person përpiqet për të folur. Përfitimet e qumështit për foshnje ka konteste një, dhe si të rritur, disa nutritionists besojnë se të rriturit pini qumësht nuk është e nevojshme dhe madje edhe të dëmshme. Në një version, mosha e trupit të njeriut humbet aftësinë e saj për të thyer poshtë lactose (sheqeri qumështi). Ekspertë të tjerë këshillojnë për kundërshtim nuk heqin dorë qumësht të gjithë jetën time dhe gjithmonë e përdorin atë të paktën një herë në disa ditë, sepse ajo përmban të gjitha të nevojshme njerëzore e trupit proteina, yndyrna dhe karbohidratet dhe aminoacidet dhe shumë vitamina. Por kohët e fundit, të dy palët ranë dakord në një gjë - fëmijët e të gjitha moshave të cilët rregullisht pinë qumësht janë më të shkathët dhe të qëndrueshme në moshë të vjetër se sa ata të cilët nuk pranuan të produkteve të qumështit.

Studiuesit analizuan rezultatet e viteve të hulumtimit, i cili daton në '30 të shekullit të kaluar. Ekspertët kanë vërejtur pothuajse 400 njerëz, në mënyrë për të përcaktuar nëse ekziston një lidhje midis dietë, mënyrën e jetesës në të rinjtë dhe shëndetin në moshën e vjetër. Përveç kësaj, shkencëtarët konfirmuan një përdorim vullnetarët produktet e qumështit. Rezultatet treguan: ata që pinë qumësht si një fëmijë dhe e përdorën atë të paktën disa herë në javë në shpejtësi të moshuarit në këmbë ishte pothuajse 5% më shpejt se ato të qumështit të refuzuar. Qumështi gjithashtu kishte një ndikim pozitiv në stabilitetin dhe bilancit lëviz, reduktuar rrezikun e frakturave.


Statistikat tregojnë se gati një në tre të rriturit më të vjetër mbi moshën 65 bie në rrugë të pabarabartë ose rrëshqitshme gati një herë në vit, shpesh përfundon me një hip thyer - lëndim i rëndë që pothuajse sfidon trajtim konservativ dhe në disa raste mund të çojë edhe në vdekje . Prandaj, për të parandaluar dëmtime të tilla të rrezikshme duhet një fëmijë të hani një sasi të mjaftueshme të produkteve të qumështit, i shëndetshëm, duke përfshirë llojet e ndryshme të qumështit, salcë kosi, krem ​​djathi, kos, kos, djathë dhe djathë.