Rreth 60 studentë janë në rrezik të dehidrimitKëshilla nutritionists atë ditë duhet të pini të paktën dy litra ujë ndoshta dëgjuar shumica prej nesh. Të gjithë artikujt rreth autorëve të shëndetshme të jetesës theksoj se ditë duhet të pini më shumë, dhe në çdo rast jo pije e ëmbël, dhe ujë të pastër. E njëjta Këshilli jap fort mjekët dhe fëmijë. Sipas një studimi të fundit francez, më shumë se gjysma e fëmijëve të moshës shkollore të pirë lëngje të mjaftueshme, të cilat pastaj mund të çojë në probleme serioze shëndetësore.

Shkencëtarët në Universitetin e Mjekësisë në Paris vërejtur 450 fëmijë të moshës 9 dhe 11 vjeç dhe ka gjetur se shumica e fëmijëve të konsumojnë lëng të mjaftueshme në mëngjes, dhe ndërsa në shkollë, ata vetëm të pini pak dhe madje edhe në qoftë se etje preferojnë të mos i kushtoj vëmendje për të.

Ajo duhet të mbahet mend se etja nuk është një mjet normale të përcaktimit dehidratim. Nëse jeni të vërtetë doni për të pirë, kjo do të thotë se trupi nuk është e lëngshme e mjaftueshme, dhe kjo është më mirë për të mbushur mungesat paraprakisht.

Ekspertët thanë se problemi i dehidratim Fëmijëve relevante për vendet e tjera. Studime të ngjashme janë kryer edhe në Shtetet e Bashkuara dhe gjeti se 64% e fëmijëve ka edhe pini lëngje të mjaftueshme. Në numërimin e përgjithshëm u gjet se mbi 60% e fëmijëve në botën e zhvilluar janë vazhdimisht në prag të dehidratim, që është shumë e keqe për veshkat e tyre dhe organeve të tjera të brendshme.


Pediatër këshillojnë djem moshë nga 9 deri 13 vjet më të pini të paktën dy litra ujë në ditë, dhe vajzat - të paktën 1,9 litra. Gjithashtu, mjekët këmbëngulin se prindërit japin fëmijëve çdo ditë në shishe e shkollës me ujë të kulluar.