Llambë të shpëtuar nga sëmundjet e zemrës


Një ekip shkencëtarësh nga Instituti Britanik për Studimin e të ushqyerit publikuar të dhëna mbi efektet e një prej komponimeve të flavonoids - quercetin që gjendet në çaj, qepë, mollë dhe verë.

Studimet e mëparshme kanë treguar se quercetin metabolizuar shpejt në zorrë dhe mëlçisë dhe nuk mund të zbulohet në gjak. Prandaj, hulumtuesit të përqendruar mbi të komponimeve që hyjnë në gjak pas quercetin duket i zhytur dhe të përpunuara nga trupi.

Hulumtuesit janë marrë komponimet në një koncentrim të ngjashme me atë të marra në procesin e tretjes, raporton BBC BBC. Pastaj ata testuar në qelizat e marra nga muret e enëve të gjakut.

Sipas studiuesit të çojë projekti Dr. Paul Kroon, efekti parashikuar formuar nga metabolizmin e quercetin në komponimet e shprehur shumë më e dobët sesa testet e laboratorit të kompleksit prind. Megjithatë, studiuesit në përfundimin se derivatet quercetin në trup për të ndihmuar në parandalimin e inflamacion kronik që të çon në trashje e muret e arterieve.

Në Fondacionin Britanik ushqyerit tha se studimi sërish demonstron dobinë dhe nevojën e frutave dhe dietë të perimeve. Ndërsa, sipas fondit, mesatare banor UK konsumon vetëm 40% të rekomanduar ditore e mjekëve frutave dhe perimeve.


Diskutoni komuniteteve:

  • Mbipesha dhe dietë
  • Zemra dhe enët e gjakut