Ushqim terapeutik për fëmijët


 • Bazat e të ushqyerit klinike për fëmijë
 • Rregullat themelore të dietës

 • Bazat e të ushqyerit klinike për fëmijë

  Me fëmijët ushqime janë substanca që formojnë indet e trupit, rregullojnë proceset vitale që mbushin shpenzimet e energjisë të nevojshme për jetën. Për të siguruar të gjitha nevojat e fëmijës duhet të merrni një ushqim të caktuar të cilësisë në sasinë e duhur.

  Ushqimi që plotësojnë nevojat e fëmijës së shëndoshë ose të sëmurë, i quajtur racional. Shkelja e kërkesave themelore të një dietë të ekuilibruar dhe mungesa e disa ushqyesve të çon në vonesë fëmijët në zhvillimin, rritjen dhe peshë.


  Rregullat themelore të dietës

  Në rast të sëmundjes, së bashku me trajtimet terapeutike duke përdorur dietë mjekësore ose, e cila përfshin përdorimin e dieta të veçanta - dietat. Dietë të përfshijë në anëtarësimin e saj një gamë e enët dhe produkteve. Ata tregojnë numrin përkatëse.

  Racionet dietat terapeutike janë ndërtuar sipas nevojave të pacientit në një sasi dhe cilësi të ushqyesve të caktuara. Të ushqyerit klinike emërohet për një afat të caktuar dhe është kryer në mbikëqyrje të rregullt mjekësore.

  Qëllimi i të ushqyerit klinike - kursyer pacientët dhe të sigurojë paqe të rivendosur dhe aktivitetet e tyre normale.


  Nëse ju doni për të këmbimit organet e tretjes duke kufizuar stimuj mekanike, të përjashtuar nga ushqimet dietë që përmbajnë fibra papërpunuar dhe të indeve të kafshëve lidhor.
  Ushqimi duhet të përgatitet në formë pluhur i lënë pas dore, kështu që ajo mori në cilësi delikate. Metoda kryesore e trajtimit të ngrohjes është gatim ushqimi në ujë ose avull, ku produktet janë zbutur si rezultat nuk formojnë një kore të përafërt të ashpër.

  Nëse është e nevojshme, të eleminuar stimujt kimike nuk mund të gatuaj me ushqime që mbetem i gjatë në zorrët, të nxitur sekrecionet e stomakut lëng, dhe janë një nxitës për zemrën dhe sistemin nervor, irritojë mëlçinë dhe veshkat.

  Mënyra kryesore për të ngrohur trajtim - ujë të valë dhe avull.

  Nëse qëllimin e dietës - Organet këmbimi tretjes e stimujve termike, temperatura e ushqimeve shërbeu duhet të jetë mbi 68 dhe nën 10 gradë. Temperatura më e favorshme është e afërt me temperaturën e trupit të njeriut.

  Në disa sëmundjeve në trupin e fëmijës kërkesës në rritje për minerale dhe vitamina. Në këtë rast, racion është futur ushqime të pasura me minerale - kalcium, kalium, fosfor, hekur dhe vitamina C, B1, B2, PP.

  Për të përgatitur enët dietike përdorur për fshirje mulli makinë për drithëra rëndë, mulli mishit me bare të shpeshta, kuti me avull dhe pots, strainers, përkulet Venichky.

  Në prodhimin e ushqimeve dietetike duhet në mënyrë strikte të respektojë rregullat e higjienës dhe kanalizimeve. Produktet për ushqimet dietike duhet të jetë në frigorifer.

  Informacion nga artikullin "Parimet e të ushqyerit klinike"