Përfitimet e dy litra ujë në ditë - një mitArtikuj për jetë të shëndoshë të plotë të raporteve se ditë duhet të pini të paktën gjysmë në dy litra ujë. Besohet se ajo ndihmon mposhtur urinë, të rritur rigjenerimin e indeve dhe për të përmirësuar pamjen e flokëve dhe thonjtë. Më parë, nutritionists siguroi se marrja e pamjaftueshme e ujit në trup mund të shkaktojë dhimbje koke, lodhje dhe hutim. Arsyeja është se truri është 75% e të lëngshme.

Duke marrë parasysh këto fakte, konsumatorët janë të besohet për të favorizuar një të pijshëm të rëndë - në dhjetë vitet e fundit, konsumin e ujit në shishe në vendet e zhvilluara është rritur me pothuajse gjysmën.

Por kohët e fundit, shkencëtarët britanikë shqyrtuar normat e konsumit të ujit dhe arriti në përfundimin se pronat e dobishme e ujit shpesh janë të tepruara kompanitë e interesuara - për shembull, prodhuesit e ujit në shishe. Sipas studiuesve, përfitimet e përdorimit të bollshme të ujit nuk është provuar, por dëmi është i dukshëm. Së pari, veshkave të prekur, i cili duhet të punojë vazhdimisht me rritjen e ngarkesës. Së dyti, përdorimi i ujit në pasditen e vonë shpesh fle trazirat ndodhin për shkak se një person ka për të marrë deri në natën në tualet.

Ne nuk mund të harrojmë për faktin se me ujin e ambalazhuar ne përdorim kimikate të cilat janë nga prodhues dezinfektohet ujë.


Substancat e dëmshme gradualisht grumbullohen në trup dhe mund të çojë në sëmundje të ndryshme. Ndërsa nuk është konfirmuar, dhe hipoteza se uji suppresses oreksin dhe ju ndihmon të humbni peshë. Shkencëtarët japin këshilla të thjeshta: mos pini nëse ju nuk e ndjeni nevojën për të. Trupi ynë është në gjendje të vetë të rregulluar sasinë e lëngjeve të nevojshme.