Kafe është e mirë për zemrën
Shumë prej nesh janë përdorur për të filluar ditën tuaj me një filxhan
kafe. Kjo ndihmon që ju të zgjoheni, tonet dhe përshtat për të ardhmen
ditë. Duke shijuar një pije freskuese, nuk dua të mendoj për dëmtimin e tij sepse
që nuk kishin dëgjuar për kafeinë, e cila mjekët konsiderohet e rrezikshme për zemrën dhe thirrjes
droga të buta. Kohët e fundit, në kafe njerëzit kishin një mundësi të tillë -
të marrë një pije pa vuajtje dyshime.

Shkencëtarët amerikanë nga Shoqata për sëmundje të zemrës
besoj se konsumi i rregullt i moderuar kafe mund në mënyrë të konsiderueshme
të zvogëlojë rrezikun e dështimit të zemrës, diabet, depresion
dhe çrregullime psikologjike.

Një nga studiuesit - Murray Mittelman - thotë se pirja dy gota e kafe
Dita do të jetë përgjegjës për të zvogëluar rrezikun e sulmit në zemër me rreth 11%.
Mjekët analizuan stilin e jetës dhe shëndetin e pothuajse 150 000000
Finlandezët zvicerane dhe që rregullisht konsumojnë kafe, dhe pasi që e bëri
e mëposhtme konkluzionet. Sipas një hipoteze, konsumatorët e rregullt të kafesë prodhuar
të presë rezistencë ndaj insulinës, ngre presionin e gjakut.

Megjithatë, pavarësisht nga rehabilitimin e pjesshëm të kafesë, shkencëtarët janë
gjithashtu theksojnë se shumë admiroj kjo pije nuk është edhe
seq. Me shëndetin mund të marrin jo më shumë se dy gota në ditë,


dhe në qoftë se ju vazhdimisht të drejtuar në makinat kafe zyra dhe pirë pesë ose më shumë gota
kafe në ditë, problemet shëndetësore nuk do të ju mbajë në pritje. Long-term Doza të tepërta të kafeinë mund të çojë në
boshatisje e qelizave nervore dhe përçarje e funksionimit të praktikisht
të gjitha organet e brendshme. Përveç kësaj, në shumicën e rasteve është e nevojshme për të bërë të saj
të zgjedhë për kafe kala të vogël.