Itali shet mocarela cilësi të dobëtMinistria e Shëndetësisë ka intensifikuar sistemin evropian alarm i shpejtë për të parandaluar kontaminimin e mundshëm të mëtejshëm të produkteve, dhe rritjen e metodave të kontrollit në prodhimin e djathit.

Cheese bërë në Gjermani për një kompani italiane, është larguar nga raftet e supermarketeve, dhe mostrat e dërguara atij për shqyrtim.

Mocarela - një nga djathë më popullore në italisht. Rreth 60% e Italisë rregullisht hani varieteteve të ndryshme të djathë të butë e bardhë.

Mocarela kontaminuar është gjetur në mesin e blerësit në Torino, kur pas blerjes ajo vënë re shtresë kaltërosh për djathë.

Rreth grua i dukshëm raportuar në polici.

Ministri i Shëndetësisë së Italisë Feruchchio Fazio paralajmëruar zyrtarët e lartë të Gjermanisë dhe Komisionit Evropian për mundësinë e kontaminimit të produkteve.
Djathë testimit, të mbajtur në Institutin Torinos gjetur atë produkt për t'u ngjyrosur shkaktuar nga prania e baktereve.

Ekspertët sugjerojnë se pikturë ndoshta mund të tregojnë praninë e bakrit, nikelit apo të çojë në qumështin e përdorur për të bërë mocarela. Gjithashtu, fajtori mund të jetë një përbërje të veçantë shtresë që është përdorur për ruajtjen afatgjatë të produktit.

Djathë është bërë për kompani italiane, është shpërndarë në supermarkete në veri.


Megjithatë, as emri i prodhuesit nga Gjermania apo kompanitë italiane të shpërndarjes nuk janë zbuluar.

Lajmi është përgatitur nga Michael Stilidi.