Marrëdhënia e gjeti në mes overeating dhe çmenduriStudimi, i udhëhequr nga shkencëtarët australianë kanë treguar se njerëzit me çmenduri shkaktohen nga çrregullime të ballore dhe lobes temporale të zonës së trurit të prekur e trurit përgjegjëse për kontrollin e ndjenjës së urisë.
Qelizat e trurit të humbasin aftësinë për të përcaktuar shkallën e ngopjes së trupit me ushqyesve.

Njerëzit që vuajnë nga kjo sëmundje, të paaftë për të kontrolluar urinë - pirë sasi të mëdha të ushqimeve të pasura me karbohidrate, duke çuar një mënyrë jetese të sëmurë dhe të bëhet një problem për familjet e tyre. Uria është aq i fortë se ata janë në gjendje për të ngrënë tas sheqer përmbajtje të plotë ose produkte të ngrënë ushqimor.

Frontotemporalnaya çmenduri po aq shpesh prek njerëzit në 60 dhe 30 vjet. Aktualisht nuk ka trajtime efektive për këtë sëmundje.

Sipas studimit Australian neurologjike e 30 pacientëve me çmenduri ishin defekte në lob pasmë të hipotalamusi, një pjesë e trurit përgjegjëse për rregullimin e sjelljeve të ushqyerit. Dhe më shumë defekt, problemet më të theksuara me hahet.

Ajo u gjet gjithashtu se njerëzit me çrregullime serioze të strukturave të trurit të vërejtura akumulimin e një inclusions specifike proteinike. Nëpërmjet përdorimit të të dhënave mbi disponueshmërinë e proteinave është bërë diagnoza e mundshme e hershme të çmenduri dhe ndoshta në të ardhmen në bazë të zbulimeve ekzistuese do të ofrohet trajtim për këtë sëmundje të rëndë.