Interesat vitamina mund të çojë në vdekje të hershme, thonë shkencëtarët


Sipas studiuesve, krijuesit komplekset antioksidantë përfshijnë vitamina A dhe E, duke u përpjekur për parandalimin e shfaqjes së sëmundjeve të tilla si kanceri, në fakt, të ndërhyjnë me trupin e tyre natyrore të përfshijë karakteristika të sigurisë. Kështu, rreziku për të shkuar në "botën tjetër" përpara afatit të njerëzve të tillë është rritur me 16%.

Shkencëtarët nga Universiteti i Kopenhagës kryer një studim që përfshin rreth 230 mijë njerëz, dhe gjeti se provat e saktë se antioksidantë të ndihmojë zgjasin jetën, nuk ekziston. Por mjekët më merak ishte fakti se disa nga këto komplekset rritur vdekshmërinë.

Rreth 12 milionë britanikë, thotë Telegraph, plotësimin dietë vitaminat e tyre të ndryshme që Angli prodhuar në sasi të mëdha. Ky është studimi i parë i kësaj shkalle, i cili ndihmoi për të vlerësuar efektet e marrë vitamina për një kohë të gjatë.

Për shkak të studimeve të fundit, Ministria e Shëndetësisë i ka kërkuar paralajmërim britanik: "Ne duhet të jenë të kujdesshëm për të përdorur doza të mëdha të komplekseve vitaminë, përfshirë antioksidantë, vitamina dhe minerale. Afat-gjatë efektet e tyre shëndetësore ndonjëherë të vështira për t'u parashikuar dhe për këtë arsye përdorimi i objekteve që lidhen me rrezik. "


Antioksidantë shkatërrojnë radikalet e lira që janë shkaku i dhjetra sëmundjeve. Megjithatë, shkatërrimin e këtyre radikalëve, duke shkaktuar humbjen e vitaminave sistemit të mbrojtjes natyrore.

Shkencëtarët danezë theksojnë se ky efekt anësor mund t'i atribuohet vetëm në komplekset sintetike, dhe jo për të vitaminave të konsumuara në formën e saj natyrore, së bashku me perimet dhe frutat. Sipas ekspertëve, ky studim ka ngritur një çështje shumë aktuale - njerëzit kanë nevojë të monitorojnë me kujdes në mënyrë që vitaminë përmbajtja nuk e kalon normën ditore.