Në vend të sheqerit


 • Aspartame
 • Sakarinë
 • Acesulfame kalium
 • Ciclamat
 • sorbose
 • Xylitol
 • Sucralose

  Në mënyrë tipike, zëvendësues të sheqerit i përgatitur nga sakarinë cilësi të lartë, cyclamate, aspartame dhe atsesulfamu kalium. Çfarë ata janë?

  Aspartame - Sheqer diabetik Low kalori, rreth 200 herë më e ëmbël se sheqeri. Sheqer diabetik më e zakonshme kimike, një nga më të dëmshme. Aspartame është përdorur në prodhimin e më shumë se 5000 lloje të ushqimit dhe pijes. Studimet kanë treguar se përdorimi të zgjatur ajo mund të shkaktojë dhimbje koke, tringëllimë në veshët, pagjumësi, dhe kafshët - kancerin e trurit. Aplikimi i substancës për të humbur peshë mund të çojë në efektin e kundërt - ajo rrit oreksin sheqer diabetik.

  Sakarinë - Nekaloriynoho sheqer diabetik ëmbël se sheqeri 450 herë. Ajo ka një shije metalike. Ndaluar për përdorim në disa vende në 70 vjet të shekullit të njëzetë. Në kafshë eksperimentale shkaktuar kancerin e fshikëzës. Në Amerikë, në etiketat e produkteve ushqimore, të cilat janë sakarinë njoftim vlerë prej rreziqeve të saj shëndetësore.

  Acesulfame kalium - Neusvaivaemaya kalori sheqer diabetik. Ajo gjithashtu ka një dëmtim, çon në shkeljen e zorrët dhe alergjitë. Ndaluar në Kanada dhe Japoni.

  Ciclamat - A sheqer diabetik kalori pa ëmbël se sheqeri nga 30 herë. Përdorimi i saj është i lejuar në rreth 50 vende.


  Që nga viti 1969, i ndaluar në Shtetet e Bashkuara, Franca, Britania dhe madje edhe disa vende për shkak të dyshimeve se ai është në gjendje të shkaktoj dështim i veshkave.

  sorbose - Saccharides gjenden në bimë. Koeficienti i ëmbëlsi relative të sheqerit, të përgjithshme 0,6, pra, sorbitol nuk është aq i butë. Mund të shkaktojë diarre. Substanca nuk është e rekomanduar për të përdorur më shumë se 10 gram në ditë. Ka dëshmi se sorbitol dëmton tretjen.

  Xylitol gjendet në sasi të vogla në fruta dhe bimë. Get xylitol me lendet pambuku dhe cobs misri. Sipas disave, mund të shkaktojë kancerin e fshikëzës.

  Sucralose konsiderohet zëvendësim më të sigurta.

  Ky është i vetmi sheqer artificial, i cili shmang akuzat e karcinogjenim.
  Por Sucralose i shtrenjtë dhe për këtë arsye përdoret rrallë në industrinë ushqimore.

  Gjithkush mbart sweeteners në shumë mënyra, të njëjtën dozë ditore nuk duhet të kalojë një shumë të caktuar për të shmangur efektet e padëshiruara. Nëse emërtim i një produkti është mbishkrim E9, kjo do të thotë prania e një sheqer diabetik.

  Një alternativë e mrekullueshme për të sheqerit - stevia lë. Në Japoni - një vend i njohur për jetëgjatësi dhe mënyrë jetese të shëndetshme, sot 50% e të gjitha sweeteners janë bërë me të.

  Për të kënaqur mall për ëmbël është më e mirë për të përdorur produkte natyrore, të tilla si fruta të thata, fiq, kajsi të thata, rrush dhe datat.

  Mirë banane, artichoke, kungull, karrota, fruta të freskëta dhe perime. Njerëz të shëndetshëm përdorin sweeteners nuk janë të rekomanduara për shkak se ata janë toksik të mëlçisë.

  Informacion nga nenet endokrinolog, MD NI Mbushje "Në vend të sheqerit ...".