Është e zakonshme për të paguar me para në dorëShkencëtarët thonë se në qoftë se ju paguani me para në dorë, jo një debiti ose krediti kartë, ju zgjidhni një dietë e duhur, sepse psikologjikisht e vështirë për të pjesë me "live" paratë që mbani në duart tuaja. Kështu në një karrige me rrota është më pak se produktet e blera nën ndikimin e momentit, jo një llogaritjen e zakonshme.

Autorët besojnë se nëse të gjithë njerëzit do të paguajnë para në dorë, ata do të jenë më pak tundimit për të produkteve të dëmshme off raftet që fillimisht nuk ishin përfshirë në listën e blerjeve të planifikuara. Trashje përkeqësuar nga popullata çdo vit dhe duhet, shkencëtarët besojnë, të marrë çdo mundësi për të kontrolluar dëshirën e tyre për të blerë sa më shumë ushqime të lartë kalori.

Brenda gjashtë muajve, hulumtuesit studiuan sjelljen e 1000 familjeve gjatë udhëtimeve javore në dyqan ushqimore. Ajo u gjet se familjet që përdoren për të paguar të holla për të blerë një shumë më pak karamele, biskota dhe produkte të tjera ëmbëltore se ata të cilët zakonisht i llogaritur duke përdorur karta debiti ose krediti.

Në të njëjtën kohë, paralajmërojnë ekspertët, nutritionists, ne duhet të kuptojmë se ushqim natyral dhe i dobishëm është më e shtrenjtë se jo të shëndetshme që përmbajnë kalori "bosh". Dhe sigurisht, të gjithë duhet të jenë të vetëdijshëm për vlerën ushqyese të produkteve minerale për të investuar në të ardhmen e shëndetit në vend se një trajtim që do të kërkojë një përdorim sistematik të ushqimit junk.