Nga rendit të ushqimit të shpejtë do të jepen ilaçeKing College London (Imperial College London) informon se shpejt zinxhir restorant ushqim do të bëjë për të porositur statin falas. Statin - lipid-uljen droga destinuar te reduktuar përqendrimin e kolesterolit në gjak. Shkencëtarët thonë se ndërsa të hahet një hamburger marrjen statin eliminon shumica e dëmit të lidhura organizmit fastfood.

"Statins nuk e vrasin të gjitha malware që hyn në trupin së bashku me hamburger me djathë dhe të skuqura. - Thotë Dr Darrell Francis (Darrel Francis). - Sigurisht, parandalimi më i mirë - duke shmangur ushqimet yndyrore. Por ne kemi gjetur se në drejtim të probabilitetit të një sulmi në zemër marrin statin redukton rreth të njëjtën masë si konsumit rritjet e veta të ushqimit të shpejtë. "

Nga rruga, Dr Francis në bisedë në lidhje statin përdorim termin "plotësuese ushqimore" pa përmendur drogë drogë.
Megjithatë, për të thënë se statins nuk dallojnë nga shtojcave dietike normale, të paktën jo tërësisht e saktë.

Në disa raste, statins jo vetëm të privojë personin nga enzimat e nevojshme si coenzyme Q10 dhe të ndërhyjnë me trupin për të prodhuar ato, por edhe i aftë të dëmtojnë qelizat dhe indet e muskujve.

Shkencëtarët që punojnë në projektin e statin nuk e mohojnë se ata e dinë se si statin ndikim në indet e muskujve. Por, thonë ata, qelizat e muskujve dëme janë gjetur në njerëzit që nuk marrin drogë të këtij grupi mjekësor.