Ushqime të ngopura ndikon negativisht në sistemin imunitarNë eksperimentet e kryera mbi kafshët laboratorike ushqyer ushqim me yndyrë të lartë, gjeti një rënie të konsiderueshme në imunitet.

Minj ushqyer ushqime yndyrore, të marrë nga ajo 60% të kalorive. Më pas, ky grup i minjve është krahasuar me një grup tjetër të kafshëve që marrin produktet e fraksionit yndyrë në masë më të vogël se 10%. Siç pritej, minj në grupin e parë e fituar peshë më shpejt. Surpriza për studiuesit ishte se minjtë zvogëluar aktivitetin e imunitetit të mëtejshëm. Kjo u manifestua aftësinë reduktuar të qelizave të bardha të gjakut ose leukociteve për të shkatërruar patogjene.

Në rast të infeksioneve të rënda të infeksionit, minj ushqyer kryesisht nuk mund të përballen me infeksion dhe vdiq nga sepsë.

Obeziteti është i lidhur zakonisht me inflamacion, që nuk është gjithmonë një manifestim i infeksionit. Zakonisht ky inflamacion - rezultat i shkeljeve të përgjigjeve imune në trup. Shkelje të tilla ndodhin në kafshë të konsumojnë kryesisht yndyrore ushqime.

Njerëzit e shëndoshë janë në rrezik në rritje të sëmundjeve infektive, veçanërisht në qoftë se ata kanë për të lloj të kirurgjisë. Këta njerëz janë të ngjarë të merrni helmim të gjakut është shumë më i lartë se niveli mesatar statistikor.

Kështu, sipas shkencëtarëve, mënyra më e mirë për të shmangur infeksionin - shikojnë peshën tuaj.


Lajme përgatitur në www.medicalnewstoday.com