Çfarë është mangësi jod


 • Çfarë është mangësi jod?
 • Si për të mbushur mangësi jodit?

 • Për të na bëjnë të kuptojmë jod ose jo -
  Le të gjetur se çfarë është ajo trupit ku prodhimet tona
  ajo përmbante tashmë, pastaj të marrë zgjidhje optimale.

  E metë
  klasifikon Organizata jod Botërore e Shëndetësisë
  si një sëmundje të veçantë. Për më tepër, kjo sëmundje është
  Më e zakonshme e joinfektive. Nga natyra, kështu konceptuar atë jod
  duhet të mbërrijnë në trupin tonë për të dhënë. Por tonë
  vend vetëm për të qëndruar në zonën ku personi nuk ka dal
  natyra e ushqimit të konsumuar mjaft e jodit.

  Kjo
  nuk ka rëndësi në ujit ne pini, toka në të cilën
  rritur, kemi konsumuar produkte. Kur kjo substancë në
  Trupi i mungon fillon urinë fshehur. Nga rruga "uri fshehur"
  - Kjo është një koncept i veçantë në shkencë, e cila duhet të kuptohet si një pengesë
  jod.


  Çfarë është mangësi jod?

  Përballë qafës është tiroide
  hekur. Kjo është normale për efikasitetin e trupit dhe
  Jodi është e nevojshme. Si funksionon kjo gjë? Gjëndër tiroide prodhon
  hormonet. Hormonet, si tashmë shumë nachuvsya dhe të mirë-lexuar, që ndikojnë më
  procese të rëndësishme të trupit - rritja, fizik, mendor, seksual
  zhvillim, emocionet, etj Prandaj, ne konkludojmë se mungesa e themelor


  element për gjëndrën tiroide normale të çon në
  inferioriteti i të gjitha këtyre funksioneve. Le të shqyrtojmë këto inferioritetin
  Mëso më shumë.

  Kur trupi vjen mangësi jodit,
  gjëndër tiroide nuk është vetëm humbur terren, lazily shikuar shkërmoqet
  shëndetin tuaj. Ajo lufton për të ju ndihmojë - fillon
  punojnë në mënyrë më aktive, duke rritur në madhësi. Kjo
  proces i mirë, për fat të keq, nuk e bën, dhe të zhvillohet në një goiter. Nga
  Sipas OBSH 665.000.000. Njeri në botë me goiter endemike! 20 milionë.
  një person me zhvillim të vonuar mendor për shkak të mungesës së jodit!

  Mundohuni të bëni jashtë shembuj specifikë. Nëse
  mangësi jod në gratë shtatzëna që vuajnë jo vetëm ajo vuante

  fillon fëmijën e saj të palindur. Jodi është transferuar nga nëna
  të fetusit, sintetizojnë hormonet tiroide, të cilat janë nga ana e tij
  nevojshme për formimin e sistemit qendror nervor fetusit, për
  skelet, për prodhimin e proteinës. Nëse fëmija nuk ka jod të mjaftueshme
  në barkun e nënës, ai do të mbetet në zhvillimin mendor.

  Për gratë, mungesa e jodit është e rrezikshme sepse
  ndoshta ajo nuk e ka bërë një nënë. Sepse në këtë rast ajo
  riprodhues (riprodhues) Funksioni është reduktuar, ajo ka dështime të shpeshta
  fëmijë mund të lindë i vdekur ose vdesin janë në vitin e parë të jetës.

  Le të thonë se ju nuk i përkasin kategorisë

  gratë dhe gratë shtatzëna sidomos, çfarë nëse rrezikut nga mungesa e jodit?
  Vënë re një lodhur, dembel, nervozizmi, dhe shumë shpesh?
  Përkundrazi, ai është shkruar jashtë për një stërvitje të mëdha në "a
  natyra ", dembelizmi natyror (baba tepër ishte një zhgënjim). Në fakt, tuaj
  organ vetëm i uritur, ai do që të jodit, le të sundojë dhe të gjithë rritje
  në vend të saj. Kulmin e mungesa e jodit, cretinism - mprehtë
  boshllëk në zhvillimin mendor dhe fizik.


  Si për të mbushur mangësi jodit?

  Për t'u marrë me problemet e përshkruara
  marrë jod, siç përdoret për të pirë kafe apo të marrë një dush. Në
  futje ditore fëmijës i jodit - 100 mg per dite.


  i rritur - dy herë. Gjatë jetës, një person ka për të ngrënë të gjithë
  një lugë çaji i jodit. Statistikat tregojnë se njerëzit sot
  Rusia merr mesatarisht tre herë më pak se këtë standard. Jodi mund
  marrë me ushqim të pasur në këtë substancë (alga deti,
  Feijoa). Por diçka e vështirë se imagjinueshëm për njeriun
  hëngri vullnetarisht çdo ditë për disa gram e alga deti.
  Ne prandaj mund të përdorni jod me klorur natriumi. Kjo kripë
  pse nuk e bardhë në ngjyrë, por kjo nuk e ndryshon përbërjen ose aromatizues përdoret
  enët. Vetëm kur ai nuk mund të përdoret - nje konservues. Në mënyrë të ngjashme
  një zgjedhje e sotme ka shumë të drogës.

  Një pak
  Pilula mund të ju bëjë më të shëndetshëm - pse jo?

  Rastësisht, qeveria ruse seriozisht
  të shqetësuar për problemin e mungesës së jodit. Në vitin 1999 ajo ishte marrë
  Rezoluta nënshkruar GDP "Për masat për të parandaluar sëmundjet,
  të lidhura me mungesa e jodit. " Nëse këto masa nuk kanë trajtuar ende me,
  të kujdeset për veten e tyre, dhe farmacistët do të ju ndihmojë.