Për të arritur qëllimin që ju duhet të shtrihet muskujt dhe trurinHulumtuesit kryer një seri eksperimentesh në të cilat vullnetarët nevojshme për të bërë një përzgjedhje të përdorur vullnet ose kënaqin dobësitë e tyre.

Ata pjesëmarrësit të cilët u pyetën për të zgjas muskujt gjatë eksperimenteve, ajo ishte shumë më e lehtë për të rezistuar tundimet e ushqimit, të duruar dhimbje fizike apo emocionale dhe të marrë ilaç shumë të keqe. Doli kjo nuk ka rëndësi se çfarë lloj muskujt tendosura subjekteve - krahët, këmbët ose pjesë të tjera të trupit - rezultati ishte i njëjtë për të gjithë.

Megjithatë, tensioni i muskujve ka punuar për të forcuar vullnetin vetëm nëse zgjedhjet e bërë pjesëmarrësit përkojnë me objektivat e tyre, të tilla si mbajtjen e një jetese të shëndetshme.

Gjithashtu, studiuesit nuk vërejtën asnjë efekt të tensionit muskulare ku ishte deri në vendimin e menjëhershëm: në këtë situatë, pjesëmarrësit mendonin se ata duhet të jenë të vendosur në diçka menjëherë.

Për shembull, partia i vetëdijshëm për shëndetin kur muskujt e tendosura të mund të pini një shumë të pa shije, por të dobishme pije (1 pjesë uthull deri në 10 pjesë ujë), ndërsa nuk i motivuar subjekte të shëndetshme e jetesës ndihmoi edhe tensionin e muskujve .

"Trupi dhe mendja janë aq të lidhura ngushtë se një tkurrje e thjeshtë e muskujve mund të aktivizoni vullnetin - thonë shkencëtarët.


- Sepse tension fizik që lind në situatat e birësimit vendimin e vullnetshëm, rrit vetëkontrollin dhe, në fund të fundit, promovon mirëqenien ".