Terapi dietë për trashje


 • Hani çdo gjë, por nga rregullat
 • Shkuarja në Shkollën
 • Ndryshimi stereotipet
 • Ne të ndjehen kalori
 • Objektivat kryesore të dietë

  Ndryshimi stereotipin e zakonshme e ushqimit, ende përfaqëson një komponent i rëndësishëm i trajtimit të suksesshëm të trashje dhe mbipeshë. Pa sakta dhe me rregullat themelore të marrjes ditore të ushqimit nuk mund të jetë një trajtim efektiv ose në kombinim me droga apo edhe gjatë operacionit. Si pasojë, është e nevojshme që të jetë e qartë se parimet themelore të të ushqyerit të propozuara duhet të ushtrojnë çdo ditë për çdo pacient.

  Hani çdo gjë, por nga rregullat

  Idetë moderne rreth të ushqyerit e duhur (dietë) për trashje nuk ka ndalesa globale apo nevojë agjërimin zgjatur, anasjelltas lejojë të hani pothuajse asgjë, në mënyra të ndryshme, por sugjeroj që duke kufizuar ose regjistrojnë llojin dhe sasinë e ushqimit të konsumuar.

  Ushqim konsiderohet i balancuar në qoftë se një person konsumon në një ditë jo më pak se 50% karbohidrate, jo më shumë se 30% yndyrë dhe proteina 20%. Këto rekomandime mund të pasohet dhe njerëzit që kanë probleme me peshën, e cila ju lejon për të kontrolluar peshën dhe të jetojnë një mënyrë jetese të shëndetshme.

  Shkuarja në Shkollën

  Blerjen e reja, zakone të saktë të hahet dhe regjimit të hahet nuk kërkon përpjekje të vogël. Kjo kërkon njohuri, mirëkuptim dhe mbështetje nga profesionistë të shëndetit. Për këtë qëllim, pacientët janë të këshilluar për të vizituar shkolla të veçanta për njerëzit me probleme peshe, ku personeli i trajnuar do të japin jo vetëm njohuri objektivin primar të saktë, por edhe të ndihmojë për të ruajtur dhe përditësimin e informacionit në kohë për të rregulluar mete.


  Ndryshimi stereotipet

  Shtyllë e trajtimin e trashje është për të ndryshuar stereotipat ushqimin e kombinuar me një rritje në aktivitet fizik, si këta faktorë, në shumicën e rasteve, të çojë në zhvillimin dhe përparimin e trashje. Me ushqim trupi merr ushqyesve të nevojshme, energji, vitamina dhe minerale. Një dietë e ekuilibruar është një komponent thelbësor i jetës njerëzore, e cila varet nga shëndetësor, performancës dhe jetëgjatësi.

  Ne të ndjehen kalori

  Ajo është ende e debatuar çështjen e raportit ideal të ushqyesve në dietë për humbje peshe dhe rrezikun e diabetit tip 2 dhe sëmundjeve kardiovaskulare.


  Dieta më e përdorur gjerësisht të moderuar të ulët kalori, të rekomanduara nga OBSH, me kufizimin e marrjes yndyrë në 25-30% të kalorive totale; nga karbohidratet duhet të ofrohet 50% të nevojave energjetike të përditshme të trupit dhe 20% - për shkak të proteinave të ushqimit.

  Llogaritja kalori dietë ditore për çdo pacient i kryer individualisht nga një formulë të veçantë të propozuar nga OBSH, duke marrë parasysh gjininë, moshën dhe nivelin e ushtrimit të saj. Për të krijuar një kalori vlera negative bilancit energjetik të marra ditore e reduktuar nga 20% (nga 500-700 kalori).

  Pragu Kufiri kalori dietë e ulët në ditë për gratë - 1200 kcal për burra - 1600 kcal. Për më tepër, vëmendje e veçantë i është kushtuar OBSH rekomandon kufizuar futje e yndyrës dietetike (25-30% të kërkesave të përditshme të kalorive), sepse ajo konsiderohet si element të ushqimit më të dëmshme, jo duke çuar vetëm në një rritje të shpejtë të peshës, por edhe çrregullime të rrezikshme metabolike.

  Objektivat kryesore të dietë:

 • sigurimi i nevojave individuale të energjisë dhe lëndëve ushqyese, sipas moshës, gjinisë, BMI, punësim profesional
 • për të balancuar furnizimin në lidhje me nevojat fiziologjike të proteinave, yndyrave, karbohidratet dhe minerale
 • të arritur stabilizimin dhe dinamikën e gravitetit, e cila ndihmon për të përmirësuar shëndetin, të përmirësojë disponimin dhe kënaqësi nga trajtimi
 • përmirësuar kontrollin metabolik - lipidet, karbohidrate, metabolizmin e ujit-electrolyte
 • parandalimin e zhvillimit dhe përparimin e comorbidities dhe të zvogëlojë rrezikun e sëmundjeve kardiovaskulare
 • arritjen e një jetese të shëndetshme që promovon jetëgjatësinë maksimale jetës
 • arritjen e përshtatjes sociale, profesionale dhe psikologjike.

  Informacion nga artikullin "terapi Ushqimi për trashje."