Varg diete mund të shkaktojnë goditje në truNë një përpjekje për të humbur peshë dhe për të jetuar një mënyrë jetese të shëndetshme që shumë prej nesh e kanë braktisur gjatë përdorimin e produkteve me një përmbajtje të lartë të yndyrë dhe sheqer. Ajo do të duket se të ardhmen e njerëzimit në bukë me drithëra sprouted, drithëra dhe pije dietike, e cila ndoshta e përshtatshme për të gjithë ata që është i angazhuar për një dietë të shëndetshme.

Megjithatë, studimet e fundit të shkencëtarëve amerikanë ishte i frikësuar seriozisht të gjithë dashnorët e sode pa sheqer. Shkencëtarët studiuar zakonet hahet e më shumë se dy dhe një gjysmë mijë njerëz, duke u përpjekur për të gjetur një lidhje midis dietës dhe zhvillimin e pash. Ajo rezulton se konsumi i shpeshtë i ulët kalori pije të buta rrit rrezikun e pash me gati 61%.

Për më tepër, varësia e tillë u gjet në rastin kur njerëzit e përdorur në rrethin e zakonshme të sheqerit. Mjekët u desh të pranoj paradoks: "dëmshme" pije me përmbajtje të sheqerit të lartë më të dobishme se dietë. Aktualisht, goditje është një nga shkaqet më të shpeshta të vdekjes në mbarë botën çdo vit në vendet e zhvilluara të regjistruar miliona e pash që përfshijnë një shkallë të lartë të aftësisë së kufizuar.

Shkencëtarët ende nuk mund të them që substanca janë shtuar në dietën pije të çojë në një rezultat të tillë të trishtuar. Nga ana tjetër, shkencëtarët nga Shoqata Amerikane e pijeve të buta nuk pajtoheni me ndonjë nga konkluzionet dhe argumentojnë se studimi nuk u konsiderua si një histori familjare të sëmundjes dhe të subjekteve të afërmit peshë.