Pesha humbje


 • Koncepti i humbje peshe
 • Arsyet për humbje peshe
 • Diagnoza e humbje peshe
 • Lifestyle - shkakton humbje peshe

 • Koncepti i humbje peshe

  Në vitet e fundit, ekspertët e vini re një prirje shqetësuese - humbje peshe, e cila ndodh në të gjithë njerëzve më të rinj. Kjo çështje meriton vëmendje tepër është se 30% e të rinjve të moshës ushtarake nuk do të paguaj atdheun dhe atdheun vetëm për shkak të fitimit të ulët në peshë.

  Si mund të kontrolloni nëse kërcënimi tuaj peshe për shëndetin? Për të përcaktuar numrat optimale të përdorur indeksin e masës trupore (BMI). Kjo formulë nuk është i përshtatshëm për personat nën 18 vjeç, si dhe atletët.

  BMI = Pesha (kg): lartësia (m2). Për djemtë sundojnë BMI nga 22 në 27 për vajzat - 19-24.

  Nëse shifër juaj është poshtë këtyre parametrave, ju duhet të mendoni, për të parë një mjek dhe ndoshta t'u testuar.


  Arsyet për humbje peshe

  Shkaqet e mungesës së peshës, të ndryshme.
  Identifikimi i atyre vetëm që mund specialistë, kryesisht gastroenterologist dhe endokrinolog. E më të mundshme "fajtorët" që shkaktuan mungesa e peshës mund të jetë:

 • mosfunksionim të traktit gastrointestinal (me trazirave të mundshme në tretje, thithjen, asimilimi i ushqyesve të iniciojë procesin e pischevarieniya)
 • parregullsi në gjëndrave të tretjes (pankreasit, fshikëz fshikëz e tëmthit, mëlçisë)

 • çrregullimi i sistemit nervor
 • përçarje e sistemit të qarkullimit të gjakut në bark
 • "Glitches" në sistemin endokrin
 • krimba
 • Nëse humbje peshe është e lidhur me këtë sëmundje, të jetë i sigurt që të konsultoheni me mjekun tuaj.


  Diagnoza e humbje peshe

  Nëse humbje peshe nuk është e nevojshme të vetë-mjekoj, më mirë që të kthehet për të profesionistëve, endocrinologist këshilla kryesisht mjekësor dhe të kalojë një provim të plotë të skemës:

 • përcaktuar statusin hormonal
 • kimi gjakut
 • endocrinologist i përgjithshëm konsultimi për të përgatitur terapi përkatëse
 • Shumë besojnë Pesha humbje edhe rast i gëzuar - jo kërcënuese trashje.

  Por, siç thonë ata, shkurtime të dy mënyra. Megjithatë, trupi humbje peshe për jo më pak të rrezikshme se trashje. Mjafton të them se njerëzit që vuajnë ata të jetojnë 12 vjet më pak, ndërsa një peshë të tepërt jetëgjatësi më të shkurtër se 3 vjet.


  Lifestyle - shkakton humbje peshe

  Adoleshentët, të rinjtë të cilët kanë një mungesë të peshës, ekspertët rekomandojnë me forcë që të i kushtoj vëmendje në stilin e jetës tuaj? Ndoshta ju thjesht nuk e hanë këtë ushqim shumë është e nevojshme të trupit ose ajo (jeta) shumë "aktiv". Mos shkarkojë lehtë: "Vetëm se mina mungon.

  Pastaj shtypni ".

  Kjo është vetëm pjesërisht e vërtetë. Si praktikë mjekësore të 18 viteve të shpejtë në rritje të trupit adoleshente zakonisht merret me humbje peshe vetëm. E megjithatë, kjo nuk është arsye për të qetësuar dhe presin që ajo të ndodhë. Teenage "thinness" e rrezikshme! Low pesha e trupit gjatë norma normale të rritjes rrit gjasat e ndonjë sëmundje kronike. Mungesa e proteinave, vitaminave dhe mineraleve shkakton ftohjet e shpeshta, rritje të ulët, probleme të mëdha në të mësuarit, dhe komunikimi me seksin e kundërt, nga rruga, too.

  Para se të filloni për të "ndërtuar" trupin, i kushtoj vëmendje për të jetesës.

  Pirja e duhanit capture "që shkon nga" Klin "netë pa gjumë, orë të gjatë të punës në kompjuter, rrit agresivitetin, që përkon me periudhën e pubertetit dhe formimin e karakterit - të gjitha të marra së bashku promovon humbje peshe. Përveç kësaj, të rinjtë kanë tendencë për të shijuar kudo që të jetë e mundur. Ndonjëherë në një situatë shumë të nervor, dhe nganjëherë "buqetë" pasoja të. Kjo, sigurisht, nuk shtoni paund. Kjo nuk është "zhveshur" moralizimeve dhe konfirmuar faktet shkencore.

  Problemi i mungesës së peshës është e njohur jo vetëm të rinjtë por edhe gjenerata e mesme. Për shembull, në burrat me humbje peshe zvogëluar prodhimin e numërimin e spermës, e cila nga ana tjetër mund të shkaktojë shterpësi të përhershëm.

  Për më tepër, përveç shëndetin, nuk është aspekti psikologjik të sëmundjes. Pas hulumtimit kohët e fundit, shkencëtarët arritën në një përfundim disi zhgënjyese: njerëzit që vuajnë nga mungesa e peshës janë më të prirur për depresion, mendimet e vetëvrasjes, dhe madje edhe përpjekje për jetën e tij. Shumë prej tyre e konsiderojnë humbje peshe, në masë të ulët muskujve dhe fizikun delikat të meta serioze dhe tragjedi personale.

  Informacion nga neni "potovstinnya"