OMGJ si për të mbrojtur fëmijët


 • Çfarë është e produkteve GM
 • Ndikimi i ushqimeve të modifikuara gjenetikisht në shëndetin e njeriut
 • Si të merren

 • Në qoftë se në çdo rajon të vendit ka helmim masiv,
  Ky fakt është diskutuar gjerësisht në TV dhe në shtypin e asaj
  up lejon autoritetet për të gjetur një rrugëdalje nga situata të vështira, njerëzve dhe për të shpëtuar
  dënojë autorët e krimit. Ja se si për të mbrojtur fëmijët nga shumë
  lindjes (ose madje edhe në barkun e nënës) konsumojnë ushqim për fëmijë,
  për të cilat të shtuar ashtuquajturat OMGJ - të modifikuar gjenetikisht
  Organizmat? Në tanë të medias, për fat të keq, jo shumë publikime në këtë
  problem, dhe në qoftë se ne të dëgjojmë diçka të lidhur me OMGJ, si rregull,
  jo për vendin tonë.

  Pra fermerët kanadezë grevë kundër dominimit
  modifikuar gjenetikisht bimëve në Itali plotësisht të ndaluar
  shesin produktet e fëmijëve me OMGJ. Dhe çfarë lidhje me ne? Mos të jetë mbi
  Disa vjet, fëmijët tanë përdorin këto produkte plotësisht
  mohoj të gjitha përpjekjet e qeverisë, ajo ka filluar të përmirësohet
  demografike?


  Çfarë është e produkteve GM


  E pra, le të fillojmë me faktin se ne shpesh vërtetë nuk e di se çfarë
  këto organizma. Ndërkohë, GM ka shfaqur në 80 e fundit
  shekull si pasojë e zhvillimeve në fushën e armëve biologjike. Pastaj
  të gjitha çështjet në lidhje me inxhinieri gjenetike, të gjithë dukej një shpëtim mrekulli


  të gjitha llojet e krizave të ushqimit, uria, rezervat humbje
  Magazinimin e bimëve dhe më shumë. Tani, të gjithë bioteknologjia i ri
  përdorur jo vetëm për të zgjidhur problemet të ngutshme të njerëzimit, por
  për interesa politike, për të mirën e korporatave dhe individuale
  njerëz. Ndërkohë, njerëzit e thjeshtë - ne dhe fëmijët tanë - duhet të jetë
  cogs në sistem pa pasur të drejtën e informimit? Problemi eshte,
  që informacioni është shumë e diskutueshme: disa thonë se OMGJ - Safe
  i nevojshëm dhe i cili tregon tregimet horror shumë. Por, çfarë
  gjëra me të vërtetë? Dhe në fakt shkencëtarët të ndershëm,
  e cila njihet se pasojat e përdorimit të pakontrolluar në

  Produkte ushqimore GM praktikisht i panjohur. Në fakt, ajo është e panjohur që
  është një përgjigje e trupit të njeriut për të zëvendësuar bakteriale
  flora e traktit gastrointestinal, është e paqartë se çfarë do të ndodhë me gjenetik
  makine human. Nuk përjashtoi mundësinë e infertilitetit në
  gjeneratat e ardhshme, dhe kështu me radhë. p.

  Kjo është vetëm problem i mundur. Por tashmë
  i bindur se ushqimet që përmban KMT mund
  komplikojë seriozisht trajtimin e sëmundjeve të caktuara. Në gjenetikisht
  bimët e modifikuara janë futur shpesh gjenin përgjegjës për
  rezistencës antibiotik (kjo shmang përpunimit të bimëve
  pesticideve), dhe njerëzit që përdorin OMGJ tilla është gjithashtu

  rezistente ndaj antibiotikëve - se antibiotikët do të
  i paefektshëm. Dhe përbërësit GM në ushqim mund të ketë një rritur
  niveli i toksinave shpesh shkaktojnë alergji (nganjëherë vdekjeprurës).

  Varietetet e modifikuara gjenetikisht e misrit, patates, sojë, sheqer
  panxhar dhe oriz të përdorura në të gjitha produktet, nga qumështit
  mixes dhe drithërat destinuara për foshnje, si dhe
  buke, ëmbëltore, i konservuar në ushqim shpejte
  Gatim. Fëmijët nën 4 vjeç janë veçanërisht të ndjeshëm ndaj
  Ndikimi i gjeneve të huaja. Trupi i foshnjës së reagon për të "gabuar"
  Proteinat të cilat ajo nuk është e përshtatur këtu - një numër të madh

  fëmijët alergjike, fëmijë me sëmundje të traktit gastrointestinal,
  sistemi endokrin. Kjo është ajo për këtë arsye të jashtëzakonshme disa
  Vendet e vendosur për të përfunduar studimin nuk shtoni gjenetikisht
  ushqime të modifikuara për të ngrënë fëmijëve.
  Në BE ka
  moratorium në përdorimin e OMGJ-ve në ushqim për fëmijë (ky moratorium i parë
  futur Itali). Në disa vende, edhe në përdorimin e OMGJ-ve të kufizuara
  të ushqyerit e kafshëve! Dhe çfarë lidhje me Rusinë? A janë fëmijët tanë, dhe
  brezi i ardhshëm do të jetë minj eksperimentale?


  Ndikimi i ushqimeve të modifikuara gjenetikisht në shëndetin e njeriut


  Shkencëtarët shpenzojnë eksperimente të pafundme me minj dhe
  rats për të studiuar ndikimin e OMGJ-ve në një organizmi të gjallë.

  Pra, në
  një eksperiment, minj në dietë për pesë muaj
  injektuar me soje të modifikuara gjenetikisht. Kjo çoi në një rritje
  pesha e trupit, mëlçi, shpretkë dhe për të zvogëluar aktivitetin më të ulët
  disa enzimat e gjakut. Një tjetër eksperiment tregoi
  rritjen e ankthit dhe agresionit në rats kur shtuar për të ushqyer miell
  nga soje të modifikuara gjenetikisht. Pasardhës i minjve i cili u rrit deri në të ashpër
  OMGJ doli për pjesën më të madhe, shumë e dobët, dhe disa
  individët dhe jo udalost arritur pasardhës. Gjetjet e shkencëtarëve përsëri
  zhgënjyese: paparashikueshmëria e gjeneve artificiale, tyre
  paqëndrueshmëri, prania e "mbeturinave teknologjike".

  Jo i dobët,
  e drejtë? Në një ligji mbi tregues të detyrueshëm të pranisë së
  Produktet e komponentëve të modifikuara gjenetikisht (në qoftë se ata e tejkalojnë nivelin e 0,9%), por
  ose në përputhje me ligjin?

  Disa OJQ,
  që kanë të bëjnë me problemin e OMGJ etiketimin e ushqimit studiuar dhe
  gjetur se pothuajse kudo ka këto komponente: niseshte
  (Patates dhe misër), vajra vegjetale (sojë) dhe vaj (misër
  dhe canola). Por shuma e saktë e këtyre përbërësve nuk tregon
  pothuajse nuk ka prodhues! Përveç kësaj, analiza e disa
  Produktet tregoi se, për shembull, 22 emrat kos
  Niseshte modifikuar është përdorur si një agjent trashësi.

  Ajo është e njëjtë në
  salcice, dhe biskota, biskota, muffins - kudo niseshte, soje dhe vaj. Dhe
  Të gjitha këto produkte janë të ardhur në mëngjes në shkollë! Shpresohet se
  në këtë drejtim do të bëhet një vendim serioz që mbron
  shëndetin e fëmijëve tanë. Ligji ndalon prodhimin dhe shitjen
  ushqim për fëmijë me OMGJ, nuk ka deri tani vetëm në Moskë, Nizhny
  Novgorod dhe Belgorod rajon. Ajo sigurisht i lumtur, por jo shumë
  hap i turpshëm për të tillë një vend të madh? Ajo frikësuar dhe lënduar që
  Produktet ruse e tregut, pavarësisht shënimit hyrë tashmë
  konsiderohet si një nga "gjenetikisht të pista" në botë!


  Si të merren

  Është e qartë se progresi nuk ndalet dhe në ratuvaty plotë
  përjashtojë dietë OMGJ dritëshkurtër dhe, në parim,
  joreale. Unë ndoshta nuk kanë nevojë. Dhe çfarë doni? Është e nevojshme dhe
  Ju mund të luftojë për të drejtën e informimit dhe për më tepër i saktë. Njëlloj
  shumë e rëndësishme. Në gjuhën shkencore quhet "aktiv social
  pozicion ", por thjesht vënë - qëndrim indiferent. Pas të gjitha, ne nuk bëjmë
  nuk e kujdesit çfarë fëmijët tanë të hani dhe çfarë do të jetë jeta e tyre e ardhme?
  Natyrisht, ne duhet të ushtrojnë vigjilencë të vazhdueshme në këtë çështje.
  Mjerisht, kompanitë madje me famë botërore duke prodhuar ushqim për fëmijë në

  reklamat dhe etiketimi thonë një gjë dhe laboratorike Testet zbulojë OMGJ në
  produktet e tyre. Çfarë duhet të bëni në këtë rast? A nuk e marr me vete të tij
  Laboratori për analizën e ushqimit të fëmijëve?!

  Sigurisht, modern
  njeri në kushtet e mjedisit duhet të zgjedhin midis
  modifikuar gjenetikisht ushqim dhe ushqim të përpunuara
  pesticideve (dhe me kujdes i rritur në vend
  fruta dhe perime nuk garanton dobia e tyre, me disa modern
  si tokës dhe ujit). Dhe ndoshta njerëz gradualisht të përshtatet
  për ushqim të tillë si gjithmonë të përshtatura ndaj kushteve në ndryshim
  jeta. Që thjesht nuk duan të vetëm fëmijët tanë janë të detyruar

  "Vullnetarët" në studimin e problemeve të OMGJ-ve. Ndërsa në qoftë se Litëll tonë
  Fëmijët e toksike plastike lodra, veshje, alergji
  ngjyra e tyre dhe metalet e rënda në ajrin e qyteteve të mëdha. Dhe
  Le të globalizimit të tregtisë botërore dhe të bëjë një refuzim të plotë të OMGJ-ve
  joreale, secili në gjendje të mbrojë fëmijën e saj dhe kontakt
  dhe duke përdorur mendjen dhe shtetërore strukturat e tij. Pas
  nëse deklaruar një vit e familjes dhe vendit aq të interesuar në përmirësimin
  pjellori, është e pamundur që të mos mendoni se si do të jetojnë në
  se fëmijët kanë lindur.

  Informacion nga nenet "Çfarë është OMGJ dhe çfarë ata hanë fëmijët tanë?".