Çokollatë të hidhur dhe kaloriynishe bardhë qumështKohët e fundit, nutritionists këshillojnë njerëzit që duan të humbin peshë, të heqë dorë qumësht dhe çokollatë të bardhë dhe çokollatë e errët për të shkuar me një përmbajtje të lartë kakao. Kështu, sipas mjekëve, mund të kënaqur mall e tyre për këtë delikatesë, ndërsa nuk shkakton ndonjë dëm. Megjithatë, studimet e fundit kanë treguar se çokollata e errët nuk është aq i shëndetshëm dhe i sigurt për figurën.

Nga ky trup i madh i kërkimeve konfirmon se çokollata e errët e hidhur e pasur me antioksidantë - substanca që reduktojnë oksidimi dhe kështu zgjat rinjtë. Përveç kësaj, antioksidantë të mbrojtur qelizat në trupin tonë nga efektet toksike të jashtme dhe të brendshme dhe për të parandaluar kancerin.

Është raportuar gjithashtu se çokollata e errët përmban protsianidyniv atë presionin e ulët të gjakut dhe mbrojnë zemrën.

Megjithatë, pavarësisht nga fakti se çokollata e errët është me të vërtetë qumësht i dobishëm ose çokollatë e bardhë, ai përmban më shumë kalori dhe yndyrë ngopur më shumë. Për shembull, 40 gram çokollatë e errët si shumë si 227 kalori dhe 12 gram yndyrë ngopur (60% e dozën e rekomanduar ditore). Dhe në të njëjtën sasi të çokollatë me qumësht 210 kalori dhe vetëm 7 gram yndyrë (37% të dozës ditore). Bazuar në këto të dhëna, mund të thuhet se kjo shifër është më e dobishme për të përdorur çokollatë me qumësht në moderim - jo më shumë se dy shesheve pllaka në ditë.


Dhe më të mirë të të gjitha, siç thonë ata nutritionists, i kushtoj vëmendje për të mollë të kuqe. Një mollë e kuqe përmban numër të njëjtë protsianidyniv si 47 gram çokollatë e errët, dhe shumë më pak kalori.