Shkencëtarët nga sweeteners artificiale yndyrëEfekti i sweeteners të ekspertëve të shëndetit njerëzor shqyrtuar
Qendra Kërkimore e sjelljes njerëzore nga Universiteti Purdue.
Për të nisur, ata kryer një eksperiment mbi minjtë, ushqyer disa kos,
ëmbël me glukozë, dhe të tjerët - kos kalori pa me sakarinë.
Pas disa ditë të fundit filloi të fituar peshë, zhyrily dhe
madje zgjeruara dietë nuk ndihmoi minjtë humbur peshë.

Pse ndodhi kjo? Autorët, Susan dhe Svizers
Terry Davidson, sugjerojnë se specifikat gjë e perceptimit
sweeteners, organet tona. Fakti është se truri ynë është i mësuar me
që është e ëmbël - shumë kalori. Kjo është kur ne marrim

sheqer diabetik për shije trurin e ëmbël vjen dhe ai përgatit trupin
për të marrë një numër të madh të kalorive. Por kjo nuk do të ndodhë, dhe,
kështu që ne mundë trupi juaj të hutuar dhe të ndërpreni atë
Aftësia për të rregulluar furnizimin e ushqyesve.

Gjatë eksperimentit, shkencëtarët matur edhe temperaturën e trupit
rats. Metabolizmi Zakonisht, kur hamë, ne kemi aktivizuar dhe
Temperatura rritet. Në rats njëjtën sakarinë ushqyer, rritur
Temperatura në thithjen e ushqimeve të lartë kalori të ishin shumë më pak
hedhur. Se sakarinë qartë prytupyv reagim ndaj
ëmbëlsirat. Për shkak të kësaj, studiuesit sugjerojnë, ai thjesht nuk mund të përballojnë


djegie "kalori ëmbël."

- Ne kemi të dhëna të qarta, përdorimin kalori pa e sakarinë
shpejt të çojë në trashje se normale, sheqeri lartë kalori -
Hulumtuesit në përfundimin. Një efekt i ngjashëm mund të ketë tjetër
Sweeteners artificiale - aspartame, Sucralose dhe acesulfam K.

Por jo aq e thjeshtë. Sipas Svizers, efekti mund të jetë
të dy negative dhe pozitiv - të gjitha varet nga lloji i sheqer diabetik
Ushqimi dhe sjellja e njeriut në përgjithësi. Shumë pak studime kanë qenë
kryer në këtë zonë, kështu që rezultatet janë aq sipërfaqësore,
Shkencor ankohet. Për më tepër, eksperiment i kryer mbi minjtë, por jo në njerëz

- Kjo hedh dyshime mbi efektivitetin e saj.

Por, edhe pa marrë parasysh të gjitha kërkesat e mundshme të pastërtisë
e punës, studiuesit pranojnë se mund të jetë rasti i tyre
merret në të armëve - të dy konsumatorët dhe prodhuesit. Nuk pritet
ata komente pozitive nga kolegët dhe, në shumë studime të mëparshme
kjo zonë ka treguar rezultate inversi dhe nutritionists mbarë botën
këshillojnë pacientëve sweeteners tyre.

Nga ana tjetër, shkencëtarët thonë se janë argumentet në favor të tyre.
Për shembull, studimet kanë treguar se përdorimi i diete
pije rrit rrezikun e trashje, sëmundje të zemrës dhe diabetit.

Në përgjithësi, përfundon Svizers, vazhdojnë të numërimin e kalorive dhe nuk

tishte vetë shpreson për ëmbëlsirat e mëdha kalori pa. Për më tepër,
duke numëruar kalorive kërkon përpjekje shumë më shumë mendore se sa thjesht
ngrënë ushqime kalori të ulët.