Lose paund - përmirëson gjendjen shpirtëroreRezultatet e testeve janë interesante, si pacientët në depresion më parë nuk ishin të përfshirë në programin e kontrolluar humbje peshe.

Siç është shpjeguar nga Dr Lucy Felkonbridzh, autori kryesor i studimit, përdoret për të se humbje peshe mund të përkeqësojnë depresionin. Megjithatë, këto të dhëna nuk janë bazuar në metodat moderne të pacientëve të studimit. Siç është treguar, përjashtimi i këtyre pacientëve nga studimet e bën të pamundur për të studiuar problemin në grupet me rrezik të lartë.

Të dhënat e fundit tregojnë se njerëzit i trashë në apati, që kërkojnë një përparim të rëndësishëm në procesin e humbjes së peshës në të njëjtën kohë të shpëtoj të depresionit.

Studimi i organizuar grupin e pacientëve me depresion dhe ato pa çrregullime mendore.

Të dyja grupet iu nënshtruan vëzhgimit dhe të përmbushin kërkesat e programit për të reduktuar peshën e trupit, i cili përfshinte modifikimet e jetesës dhe në ndryshim natyrën e pushtetit.
Të dy grupet përjetuar humbje peshe, por një grup i njerëzve me simptoma depresive pas 6 muajsh të programit të indikatorëve të shëndetit mendor janë përmirësuar.

Suksesi shtesë ishte se pacientët në grupin e trajtimit të ulur totale e kolesterolit dhe të gjakut glukozë, e cila është një faktor i rëndësishëm në parandalimin e sëmundjeve koronare të zemrës dhe goditje në tru.


Sipas Dr Felkonbridzh, depresioni dhe u rrit pesha e trupit, janë faktorë të pavarur të lidhur me rrezikun e sëmundjeve koronare të zemrës dhe goditje në tru. Prandaj, zvogëlimin e ndikimit të këtyre problemeve në shëndetin e njeriut do të rrisë jetëgjatësinë e përgjithshme të jetës.

Lajme përgatitur në www.medicalnewstoday.com

Diskutoni komuniteteve:

  • Depresion
  • Mbipesha, humbje peshe
  • Pash
  • Sëmundje koronare të zemrës
  • Si të jetojnë më gjatë