Gjithëfuqishëm ose Bioproducts


 • Dysbiosis - një realitet i trishtuar
 • Nuk është një mënyrë
 • Bioproducts - jo drogë

 • Dysbiosis - një realitet i trishtuar

  Vetëm 3% e popullsisë ha funksional, dmth hani ushqim që ka efekt pozitiv dhe kurative në trupin e njeriut. Ndërkohë, rritje të mprehtë në kujdesin shëndetësor dhe mjekësi, të ushqyerit bëhet një mjet për të mbijetuar.
  90% e rusëve vuajnë dysbiosis, dmth shkelje microecology zorrë. Ajo nuk është aq i pafajshëm si ajo duket: ndryshimet e pafavorshme në nivelet e hormoneve të trupit, ul imunitetin, depresioni, diabeti, astma dhe çrregullimeve riprodhuese - e gjithë kjo mund të shkaktohet nga ushqimi junk dhe dysbiosis.  Në mënyrë paradoksale, madje edhe shkencëtarët janë ende në gjendje të arrijnë një konsensus për këtë sëmundje. Disa besojnë rritje e jashtëzakonshme jo më shumë se një plagë "në modë", të dobishme për prodhuesit e shtesave ushqimore, mjekët dhe ambientalistët. Të tjerë besojnë se rritje e jashtëzakonshme kërcënon seriozisht shëndetin e kombit, si në Rusi, veçanërisht në të dy kryeqytetet, thuajse nuk ka absolutisht i shëndetshëm dhe mbi të gjitha - fëmijët.

  Prapambetje mendore, rakit, alergji, trashje, sëmundje të sistemit musculoskeletal - është më "popullor" në Shën Petersburg sëmundje brezit më të ri, e cila çon në të ushqyerit e dobët. Ata përhapur kontribuon për vendndodhjen gjeografike të Shën Petersburg - metropol ne veri në botë.
  "Më parë ishte menduar se ky problem global i viteve të fundit si trashje fëmijërisë - kjo është vetëm një sëmundje amerikan, tani statistikat tregojnë që në një të tretën e popullsisë së djemtë dhe vajzat tremujorin - është mbipeshë," - tha rektori i Shën Petersburg State Pediatrike mjekësore Akademia Vladimir Levanovych.

  Me të në ekspert solidaritetit shefit të ushqyerit e fëmijës Komitetit të Shëndetësisë në Qeverinë e Shën Petersburg, nënkryetar i degës Shën Petersburg e Bashkimit të mjekëve pediatër, Profesor Helen Bulatov. Sipas saj, 50% e fëmijëve nuk marrin Petersburg plotë drekë të nxehtë, dhe 10% - nuk kanë ushqim të nxehtë!  Bulatov vëren me shqetësim se ka patur një sjellje të hahet shtrembëruara fëmijë Petersburg. Shumica darkë ata zëvendësohen ushqim hedhurinë, produktet e qumështit - pije të ëmbël. Rreth produkteve të pasuruara, domethënë të ushqyerit, dhe thonë asgjë - njerëzit, pavarësisht nga mosha, ajo pothuajse nuk e di dhe nuk e përdorin.
  Nuk është një mënyrë

  Por vetëm për të frikësuar qytetarët, shkencëtarët dhe mjekët nuk duan - ata duan të gjejnë një mënyrë për të dalë nga situata. Ndër propozimet e tyre - të paktën e pjesshme konvertimin e rusëve ndaj ushqime funksionale, dmth ushqim për përfshirjen e mikroorganizmave të gjalla - probiotics.  "Edhe 10 vjet edhe ky afat - Probiotics - ishte pothuajse i panjohur, - thotë Elena Bulatov. - Ndërkohë Ivan Mechnikov madje foli për nevojën e krijimit të mikroorganizmave normale të jetës njerëzore të veçanta - bakteret, në mënyrë ideale zënë dëmtimit të dhëmbëve të ndryshme të trupit të njeriut. Baza e microflora normale të bërë probiotics - bifidobacteria, Lacto-bakteret dhe i dobishëm tjetër ".

  Sipas Prof. Bulatov, sot në botën shkencore, ka disa përkufizime të të ardhurave. Më popullor është konsideruar një mikroorganizmave që jetojnë është që kanë efekt të hapur i dobishëm për trupin e njeriut.


  Megjithatë, shumica e rusët kishin frikë të gjitha të reja dhe pasqyron diçka si probiotics - është ende i huaj për organizmat e njeriut që janë të paidentifikuar (ose më mirë - nedopoznannymi) objekteve për shkencëtarët. Ndoshta tani ata do të kuruar çdo gjë, por çfarë do të ndodhë nesër?

  Hulumtuesit antikulturë kundërshtojnë argumentet e tyre. Ata na kujtojnë se fëmija vjen në këtë botë me një sterile, pastaj, në varësi të mjedisit në të cilin ajo merr nga një predispozicion gjenetik dhe një mori faktorësh, ajo përshtatet me botën, fjalë për fjalë "grabbing në fluturojnë" mikroorganizmave të dobishme dhe të dëmshme. Në një metropol është veçanërisht e rëndësishme që fëmija të formuar sistemin e tij imunitar, që e bën të mundur për t'i bërë ballë kushteve të pafavorshme të jashtme.

  Dhe kjo mundësi e bën përdorimin e të njëjtave probiotics.

  Disa mjekët këmbëngulin në nevojën për të gradualisht "ushqim" fëmijën e tyre të palindur (sepse gratë shtatzëna) droga kanë zhvilluar mund të në procesin e lindjes "njollë bakteriale" e fëmijës - në botën e ardhshme nuk ka bërë shumë traumatike për të.

  Dr. Bulatov, duke qenë mbështetës pa kushte të fitimeve, por thekson pavarësisht provave shkencore e të mirat e baktereve që jetojnë, mbani në mend se mekanizmi i efekteve të tyre janë ende duke u studiuar, kështu që ende nuk ia vlen ", duke shpërthyer paketat e tyre", dhe të trajtojnë ato me kujdes dhe të përdorin me kujdes .  Sipas disa ekspertëve, 20 vitet e ardhshme nga 50% probiotics madje të zëvendësojë ilaçet tradicionale. Tashmë "avancuara" mjekët një gamë të çrregullimeve gastrointestinale, helmim ushqimor, alergji dhe madje edhe pneumoni dhe bronkit trajtohen me antibiotikë nuk e bëri, dhe duke aplikuar antipode e tyre - probiotics.

  Megjithatë, shumë mjekë - aq shumë mendime. Për shembull, ruse Akademia e Mjekësisë dhe Shkencave Teknike Leonid Petrov beson se trajtimi me probiotics shumë herët për të thënë, por kjo është në lidhje të shërimit, parandalimit - mund dhe duhet të jetë.

  Nga ana tjetër, kolegu i tij Igor Akademia Weinstock, kompania e të cilit ka më shumë se 15 vjet, puna e tij tregon nevojën për të përfshirë në dietën e prodhimeve ruse përmbajnë bakteret e dobishme, i bindur se dysbiosis parandalimin duke përdorur probiotics pothuajse 2,5 herë më e zvogëlon peshën dhe kohëzgjatja e pothuajse të gjitha sëmundjet e traktit gastrointestinal, dhe trajtimin me ndihmën e tyre - dy herë si terapi bazë efektive.

  Por
  Bioproducts - jo drogë

  Por të gjithë ekspertët bien dakord në një gjë: edhe bakteret e dobishme mund të "ha tepër". Prandaj, ushqimi duhet të marrë produkte të ndryshme funksionale. Për shembull, disa javë në menynë e përditshme - kos, dy javë - bakteret-pasuruar kos, dhe kështu me radhë.

  Rastësisht, një fakt interesant: në teori, probiotics mund të shtohet në çdo produkt, por ajo është në fuqi prej mjedis të qumështit janë më të rëndësishme.

  Elena Bulatov në bazë të hulumtimeve shkencore dëshmon se përfshirja e bio-produkteve të njohura si komponent saharoze konsiderueshme zvogëlon efektivitetin dhe vlerën e tyre.

  Kështu, vetë përdoruesi duhet të vendosë përfitimet: Fluturojnë unike të dobishme, por acid produktin apo ëmbël, por efekt shumë të diskutueshme terapeutik.
  Kështu, sipas Bulatov se fëmijët më vonë të njohur me produkte të ëmbël të mirë.

  On-Supplements probiotics - dhe edhe më e vështirë. Së pari, ato janë mjaft të shtrenjta. Së dyti, ata gjithashtu duhet të jetë në gjendje të zgjedhin. Siç është shpjeguar Surzhyk Alexander, menaxher i ekspertizës shkencore të një prej kompanive të Moskës që prodhojnë këto shtesa, gjëja e parë që të lexoni etiketën.

  "Label - një dokument ligjor, kështu që gjithçka që ai thotë se duhet të dokumentohet (për blerësit) dhe R (për lejimin e autoriteteve) konfirmoi - tha eksperti.

  - Për shembull, një prodhues mund të mos gjithmonë të tregojë tensionet e baktereve, por numri duhet të specifikohet. Nga rruga, në mund të përdoren vetëm tensionet Probiotics cilat janë të regjistruara zyrtarisht në Rusi. "

  Çështje e ndjeshme për shkencëtarët dhe mjekët - Reklamat bio-produkteve. Çfarë është shkruar në etiketë, dhe çfarë ne premtimin në TV ose në faqet e broshurave të reklamave - dy dallime të mëdha. Sipas ekspertëve, reklamat shumë produkte me prefiksin "bio" dhe biologics - jo të vërtetë.

  "Teorikisht, besueshmëria e premtimeve të reklamave duhet të ndjekin Federal Antimonopoly Shërbimi, por ajo është" ngacmuar "Vetëm kur institucion shumë shumë bruto dhe flagrant - thonë ekspertët.

  - Prandaj, duke zgjedhur Bioproducts kryesisht jenë të interesuar në prodhues ".

  Ekspertët besojnë se kompanitë e vogla duhet të trajtohen me kujdes - ". Kryesisht për shkak se ata nuk kanë mundësi për testet e duhura"

  Pra, nëse ju premtimin për të popullarizuar bio-shishe pije të rritur imunitetin ndaj lartësi të pabesueshme, kos Shërbimit - shpëtoj përgjithmonë i dysbiosis, dhe një gjë e hidhur - për të ndihmuar në eliminimin e efekteve të pakëndshme e antibiotikëve - nuk besojnë. Reklamim rrallë i referohet pronave të vërtetë dhe cilësitë e mallrave. Edhe kjo e dobishme si probiotics.
  Informacion nga Marina luftëtarëve artikullin "Efektive" tani "."