Ushtrime për shpinë


 • Ushtrimi për muskujt e mbrapa
 • Ushtrimi për shtrihen mbrapa muskujt
 • Ushtrimi për fleksibilitet prapa
 • Ushtrimi për shpinë me shtangë dore


 • Katër ushtrime për pjesën e prapme - të gjithë ju duhet
  për të forcuar muskujt e bust dhe të harrojmë për dhimbje prapa dhe dhimbje koke.

  Ne ofrojmë një gamë të thjeshtë, që ju doni të kryer
  çdo ditë të tjera. Përzgjedhja përfshin të dy ushtrimet për pjesën e pasme të peshave, kështu
  dhe të thjeshtë, pa përdorimin e pajisjeve të veçanta.

  Ushtrimi për muskujt e mbrapa

  Gënjeshtra mbi kurrizin tuaj, bëj këmbët tuaja në gjunjë, këmbët vënë në
  kat. Hands janë të qetë pergjate trupit. Lift hips deri sa të lartë sa të jetë e mundur.

  Ushtrimi mund të bëhet në dy mënyra.

  Së pari, duke ngritur
  hips ritmikisht, mbetur në pozitë të lartë për një të dytë. Kryen 10-15
  kohë. Së dyti, duke ngritur ijet e tij, zgjas muskujt dhe mbajë postin për 8
  breaths qetë. Pastaj shkoni poshtë në pozicionin e fillimit, për të bërë 4 breaths.
  Përsëriteni dy herë.

  Ky ushtrim për osteokondroza mbrapa.

  Ushtrimi për shtrihen mbrapa muskujt

  Output jashtë - të shtrirë në bark, armëve zgjatet përpara. Nga
  alternuar heqë të dy me dorën e djathtë dhe këmbën e majtë të zgjatem në
  pozita e lartë për një të dytë, atëherë të dy gjymtyrët më të ulët dhe të heqë
  kundërshtuar. Përsëriteni 10-15 herë.

  Kjo është një ushtrim efektiv për shpinën mirë


  asimetri: Muskujt e mbrapa të punuar në një mënyrë që të përjashtuar ndryshim
  disqe intervertebral.

  Ushtrimi për fleksibilitet prapa

  Ushtrimi është e ngjashme me atë të mëparshme. Output jashtë - gjunjëzim,
  mbi krahët drejt. Alternuar, të heqë edhe dorën e djathtë dhe këmbën e majtë
  kështu që gjymtyrët kthyer paralel në dysheme, mbetem në krye
  pozicion për një sekondë, pastaj të dy gjymtyrëve të poshtme dhe të heqë
  kundërshtuar. Përsëriteni 10-15 herë.

  Ky fleksibilitet ushtrim kthehet në të njëjtën mënyrë si ai i mëparshmi,
  Mungesa e vlefshme e ngarkesës së tepruar në shpinë.

  Ushtrimi për shpinë me shtangë dore

  Ky ushtrim mund të kryhet pa shtangë dore.

  Prodhimi jashtë - si në nxjerrjen.

  Merrni në çdo dorë
  në një shtangë dore të vogla, barbells ligët në. Ngritja krahun tuaj të djathtë në supe,
  zhvendosur peshën tuaj në këmbë tuaj të majtë (trupi me pak kthim - një
  ok). Duart Alternate, duke e bërë 10-15 repetitions.

  Ushtrim forcon muskujt prapa, abdominals dhe të armëve.

  Siç mund ta shikoni, një kompleks që ne ofrojmë përbëhet nga
  ushtrime themelore për kurrizin, e cila do të marrë deri në 5 minuta nga koha juaj.
  Nuk ka nevojë për të bërë ato çdo ditë, çdo dy ditë plotësisht
  të mjaftueshme për të mbështetur muskujt kohë për të pushuar dhe të shërohen.