Efekti i vitaminave mbi sistemin imunitar


 • Sistemi imunitar
 • Si ka mangësi vitaminë në sistemin imunitar


 • Sistemi imunitar

  I imunizuar
  sistem na mbron nga faktorë të jashtëm negative
  një lloj "vijës së mbrojtjes" kundër veprimit agresiv të baktereve
  kërpudhave, viruseve, etj Pa një pune të shëndoshë dhe efikas të imunizuar
  sistem i trupit dobësohet dhe më shpesh vuajnë nga virusi dhe
  infeksionet bakteriale.

  Sistemi imunitar mbron trupin dhe e saj
  qelizat e veta që kanë thyer organizimin dhe që kanë humbur
  karakteristikat e saj normale dhe funksionet. Ajo gjen dhe shkatërron
  Qelizat e tilla janë burimet potenciale të kancerit.

  Ajo ka qenë prej kohësh e njohur se vitamina janë të domosdoshme për

  Formimi i qelizave të imunitetit, antitrupat dhe substancave sinjal të përfshira
  në përgjigjen imune. Kërkesa e përditshme për vitamina mund të jenë të
  i vogël, por kjo varet nga disponueshmëria e vitaminave normale
  Sistemi imunitar dhe metabolizmin e energjisë. Prandaj,
  vitaminë mangësi përshpejton trupin e plakjes dhe rrit frekuencën
  i sëmundjeve infektive dhe tumoret malinje
  në mënyrë të konsiderueshme zvogëlon kohëzgjatjen dhe cilësinë e jetës.

  Nëse vitaminë pamjaftueshme E ul
  formimin e antitrupave dhe aktivitet e limfociteve. Reduktimi i prodhimit
  Antitrupat mund edhe në mungesë të vitaminave A, B6 (pantothenic acid), B9
  (Acid folik) dhe H (biotin).


  Mungesa e acidit folik ul
  shkalla e reagimit të sistemit imun ndaj faktorë të huaj. Deficit
  vitaminë A dobëson sistemin imunitar kur hyri në
  Trupi i proteinave të huaja. Mungesa e vitaminës B12 zvogëlon përgjigje të energjisë e mbrojtjes imunitar dhe redukton aftësinë e tij për të vrarë qelizat e huaja. Mungesa e vitaminës B6 zvogëlon aftësinë e neutrofile për të tretet dhe të shkatërruar bakteret.  Si ka mangësi vitaminë në sistemin imunitar

  Mungesa e vitaminave ndikon në sistemin imunitar

 • Vitamina B ndihmon në rritjen e sistemit imunitar gjatë stresit, pas një operacioni apo lëndim.
 • Duke marrë një multivitamin që përmbajnë vitamina A, C, D, E, B6 ndihmon në forcimin e sistemit imunitar dhe për të parandaluar sëmundjet e zakonshme të ftohtë virus.

 • Vitamina B6 stimulon sintezën e acideve nukleike që janë të domosdoshme për rritjen e qelizave dhe zhvillimin e antitrupave për të luftuar infeksionin.
 • Vitamina C ose acidi Askorbik rrit aktivitetin e makrofagëve në luftën kundër agjentëve infektivë.
 • Vitamina E rrit rezistencën ndaj sëmundjeve në të gjitha grupmoshat, dhe kjo është veçanërisht e dobishme për pacientët e moshuar.
 • Provoi
  që fëmijët të cilët rregullisht japin prindërve vitamina, rrallë sëmuren
  Sëmundjet e zakonshme infektive, sëmundje akute respiratore, otitis media, sinusit.

  Një pjesë e rëndësishme e parandalimit të infeksioneve respiratore akute dhe sezonit të gripit
  rritur sëmundshmëria është duke marrë një multivitamin. Kjo do të ndihmojë
  parandalimin e sëmundjeve, për të mbështetur trupin tuaj, rritjen e sistemit imunitar.

  Ajo duhet t'i kushtojë vëmendje në zgjedhjen e drogës përshtatshme dhe efektive.

  Ekspertët rekomandojnë marrë drogë që
  përmban: të gjitha vitaminat varg thelbësor, dhe,
  e fundit por jo më pak, kompleks duhet të jenë të kualitetit të lartë dhe të mirë
  balancuar në dozë. Kjo do të sigurojë efikasitet dhe
  Siguria e drogës. Cilësi të lartë dhe doza optimale
  vitamina mund të reduktojnë ndjeshëm rrezikun e reaksioneve alergjike
  të cilat, për fat të keq, jo e pazakontë në vitet e fundit, dhe kjo në
  kthehet, do të ofrojë një mundësi për rrjedhën parandaluese
  plotësisht.

  Pra, të marrë një multivitamin dhe nuk vuajnë as dimër as verë.

  Informacion nga artikullin "Vitaminat dhe Imuniteti"