Uji ndihmon për të humbur peshëNuk është sekret se obeziteti është gradualisht duke u bërë një nga problemet më serioze me të cilat përballet njerëzimi. Peshore gjithnjë që pa mëshirë përmendur praninë e paund shtesë, prishin disponimin e popullit dhe zbritet shpresë për humbje peshe. Pasi të hahet në trupin e njeriut një tepërt i acideve yndyrore, të cilat ulin përthithjen e insulinës dhe leptin janë përgjegjës për ndjenjën e ngopjes. Pra, më shumë ju hani, më shumë që ai dëshiron.

Duke u përpjekur për të humbur peshë, shumë prej nesh janë duke u zhvilluar programet e tyre për të përmirësuar formën, dhe disa që konsulton një mjek diete dhe sportive trajner. Shumica dieters përpiqen për të reduktuar në mënyrë drastike futje me kalori dhe të ushtruar më shumë.

Sipas shkencëtarëve brazilian, stërvitje dhe dietë gjithmonë duhet të jetë e kombinuar me përdorim të bollshëm të ujit të pastër jo-gazuara. Dy grupe të vullnetarëve u krye përvojë të gjatë të cilave subjektet ul në një dietë të ulët kalori. Ata që pinë përpara se të hahet dy gota e ujit të humbur peshë 7 kg, por ata që e ujit para se të hante, as pinte, dhe ra një mesatare prej vetëm 5 kg.

Shkencëtarët thonë se uji shkon në trupin e reaksioneve metabolike dhe kështu në mënyrë aktive ndihmon djegur dhjamin. Me metabolizmin e funksionimit të ujit, djeg molekulave yndyrë, duke i dhënë energjinë e tyre nëpërmjet gjakut.


Uji mbështet funksionimin normal të praktikisht të gjitha të cilat në mënyrë aktive "të marrin pjesë" në procesin e humbjes së peshës. Mjekët janë të këshilluar për të pirë një ditë jo më pak se 35 gram lëng për kilogram të peshës.