Vitamina mangësi në fëmijët


 • Mungesa e vitaminave në fëmijët
 • Feature ushqyerit

 • Mungesa e vitaminave në fëmijët

  Deficit
  vitamina - një nga shkaqet e rëndësishme të shëndetit të keq të fëmijëve.
  Veçanërisht e rëndësishme është problemi në pranverë pas një kohë të gjatë
  Periudha vjeshtë-dimër. Në
  vitaminë mangësi të kuptuar gjendjen patologjike
  për shkak të marrjes së ulët të vitaminave të caktuara ose shkelje
  funksioni i tyre në trup. Varësisht nga thellësi dhe peshë
  vitamina A mangësi janë tre format e saj: vitaminë mangësi, mangësi vitamina dhe furnizim nënnormalë e vitaminave.

  Gjatë avitaminoses
  të kuptojnë gjendjen e mungesës pothuajse të plotë të vitaminave

  në trupin që prodhojnë simptomat e
  Mungesa e një vitaminë (p.sh., ekzemë, etj).

  Gjatë hypovytamynozamy
  ponyma% D
  1? Reduktim T shtet dramatike (por jo i plotë) e inventarëve vitaminës
  në trup që shkakton një seri të simptomave të zbehta
  të tilla si humbja e oreksit dhe të performancës, i shpejtë
  lodhje, etj

  Furnizimi nënnormalë e vitaminave
  është faza e vitaminës mangësi, manifestuar në shkelje
  reagimet fiziologjike, që përfshin vitaminë pranishëm dhe
  Simptomat individuale.

  Avitaminosis klasik tani
  kohë janë tepër të rralla.


  Arsyet e tyre kryesore janë
  Produktet e thellë kequshyeshmërisë dhe duke përfshirë vitamina.
  Hypovitaminosis shumë më të zakonshme që mund të
  ndodhin në pacientët pediatrik me sëmundje të traktit gastrointestinal,
  me shkelje të thellë dhe të zgjatur të parimeve të racional
  ushqim, sëmundje të ndryshme, si dhe në foshnjat parakohe.


  Forma më e zakonshme e vitaminës A mangësi tani
  Furnizimi subnormalnaya i vitaminave është duke u zhvilluar
  në mesin e fëmijëve të shëndetshëm e të gjitha moshave. Kryesor i saj
  Arsyet janë:

 • foshnjat pahijshme të ushqyerit;
 • trazirat në dietë e nënave shtatzëna dhe lactating;
 • i përhapur

  përdorimi i fëmijëve në dietë të produkteve të rafinuar;
 • Produktet e pa
  vitamina në prodhimin e tyre, ruajtjen dhe gatim;
 • dhe mungesa sezonal i vitaminave, të cilat ne shpesh shohim në pranverë.
 • Megjithëse
  Furnizimi subnormalnaya e vitaminave nuk është ndjekur nga
  simptomat, ajo redukton shumë rezistencën ndaj veprimit të fëmijëve
  infeksionet e ndryshme, performanca fizike dhe mendore,
  Termat ngadalëson shërimin e fëmijëve të sëmurë. Mungesa e vitaminave mund
  i shoqëruar nga:

 • Shfaqja e nervozizëm, dhimbje koke dhe pamjaftueshmërisë së thiamine, acid Askorbik, pyridoxine;
 • gjakderdhje mishrat kur mangësi vitaminë C,
 • lëkurë të thatë me vitaminë A mangësi dhe B2, etj


 • Feature ushqyerit

  Të nevojshme për të vendosur fëmijën
  vitamina mund të prekje vetëm kur përdoret në
  grupe të ndryshme të produkteve ushqimore, ndërsa të hahet një grup të kufizuar të
  Produktet e madje me vlerë shumë të lartë ushqyese nuk mund të sigurojë
  futje e gamë të tërë të vitaminave.

  Në mënyrë të veçantë,
  ju duhet të specifikojë mashtrim e përhapur në mesin e popullatës,
  dhe në mesin e punëtorëve shëndetësorë se burimi kryesor i
  vitamina janë fruta të freskëta dhe perime. Ky grup i produkteve
  me të vërtetë është më e rëndësishme (dhe pothuajse vetëm) burim
  vitamina C dhe E, acid folik, b-carotene, por përmbajtja
  thiamine, riboflavin, niacin - i vogël dhe vitamina B12,

  E dhe D janë pothuajse mungon. Në të njëjtën kohë produktet e mishit janë të
  burim jashtëzakonisht i rëndësishëm i vitaminës B12 dhe japin një kontribut të konsiderueshëm
  për të siguruar vitamina B1 njerëzore, B2, B6. Qumësht dhe qumështit
  Furnizimi me ushqim të vitaminës A dhe B2, drithëra - vitamina B1,
  B2, B6, PP, E; yndyrna vegjetale - vitamina E, yndyrna shtazore - vitamina
  A dhe D, etj Në lidhje me këtë duhet të kërkojë për të maksimizuar të tyre
  shumëllojshmëri e ushqimit të fëmijës.

  Shpesh të hahet zakonet
  nuk lejojnë për të përmbushur plotësisht nevojat e të gjitha vitaminave
  vetëm nëpërmjet ushqimit. Në këtë drejtim, është e dëshirueshme për më tej
  futje e vitaminave në trupin e një fëmije.

  Ajo mund të arrihet
  duke marrë përgatitjet multivitamin fëmijëve individit.
  Këto barna përfshijnë "Pikovit" (Sllovenia) "Polivit baby"
  (SHBA), "Dr. Theiss Multyvitamol" (Gjermani), i cili për
  disa vjet në tregun rus dhe të brendshme
  drogës "Golden Ball" - (shurup rosehip) dhe "Alvitil" (Francë).

  "Pikovit"
  "Dr. Theiss", "Golden Ball" dhe "Alvitil" përfaqësojnë një shurup,
  dhe "Polivit Baby" - zgjidhje e ujit sheqer. Shurupet e rekomanduar
  marrë 5-10 ml, dhe "Polivit Foshnjën" në një dozë prej 1 ml në ditë. Të gjithë
  këto preparate përmbajnë 8 vitamina esenciale - A, D3, C, B1, B2,

  B6, B12 dhe PP, dhe vitaminë E (përveç "Pykovyta"). Të gjitha drogat
  me përjashtim të "Polivit Baby" të përfshijë edhe acid Pantothenic, dhe "Alvitil"
  dhe "Golden Ball" plotësohet me biotin.

  Gjithashtu në shitje janë tharë
  i menjëhershëm i koncentruar dhe tableta shkumëzuese për të përgatitur
  pije. Besohet se ata janë të zhytur më mirë nga trupi se sa pilula
  dhe pilula, dhe, përveç kësaj, shije të ndryshme të këndshme. Prandaj,
  ndryshim në përmbajtjen e vitaminave në përgatitjet lëngëta multivitamin sigurojë
  mjekët dhe prindërit të zgjedhin drogë më optimale
  më shëndetësor relevante dhe të ushqyerit
  fëmijë.

  Informacion nga artikullin "vitaminë mangësi në fëmijët"