Vitaminat afrohet vdekja


Grupi i të punësuarve
Universiteti i Kopenhagës njoftuar me rezultatet e hulumtimit 67
hulumtim. Mbi këtë bazë ata në përfundimin se atje
"Prova bindëse" për të mbështetur idenë se antioksidantë
të ndihmojë për të rritur jetëgjatësinë.

Në të kundërtën, miratojnë
Ato vitamina A dhe E të ndërhyjnë me mekanizmat e mbrojtjes natyrore
trup. "Përveç kësaj, beta-carotene, vitaminë A dhe vitaminë E, sipas
të gjithë të rrisë rrezikun e vdekjes së parakohshme ", - thotë raporti
Shkencëtarët danezë.

Me 817 studimeve shkencore në këtë fushë janë
disa dhjetëra vepra të përzgjedhura kushtuar ndikimit të beta-carotene,
vitamina A, C dhe E dhe selenium.

Ata, sipas mendimit të tyre, më
objektivisht reflektues i përdorimit të aditivëve të ushqimit.
Besohet se këto shtesa mund të parandaluar "stresi oksidativ" në
indet duke shkatërruar radikalet e lira, të cilat janë
të gjetur shkakun e saj. "Stresi oksidativ" është vërejtur në
disa sëmundje të rënda, duke përfshirë edhe kancerin dhe sëmundjet e zemrës.

Në total, studimi i përfshirë 233.000 People -. Të dy të sëmurë dhe të shëndetshëm - duke marrë shtojcave ushqimore.

Duke pasur
në konsideratë faktorë të ndryshëm, dhe duke përjashtuar nga shqyrtimi 20
Punimet, shkencëtarët danezë kanë arritur në përfundimin se vitamina A e rrit rrezikun


Vdekja e parakohshme nga 16%, beta-carotene - 7%, dhe vitaminë E - për
4%.

Vitamina C duket, nuk ndikon në kohëzgjatjen
Jeta, sipas shkencëtarëve, më shumë hulumtime është e nevojshme në
Në lidhje me ndikimin e vitaminës C dhe selen.

Ministria britanik
Shëndeti tregon se ju duhet të përpiqen për të marrë të nevojshme
Vitaminat nga ushqimi dhe shmangur marrjen e shtesave,
treg në Britani, e cila tejkalon 650.000.000 $.

Megjithatë, përfaqësues të
Shërbimi Informativ në aditivëve të ushqimit të financuara
shoqatë me organizatat e shitjes së tyre tregojnë se shumë
të marrë të gjitha çështjet e nevojshme të ushqimit pamundur.

"Për
miliona njerëz të cilët nuk mund ta arrijë këtë, Vitaminat
shtesë të dobishme dhe ata nuk duhet të ndaluar marrjen e tyre, "- tha
Zëdhënësja e Shërbimit Pamela Mason.

Mjek diete Patrick Holford
thekson se në studim janë krahasuar vetëm punë,
cila shqyrtoi ndikimin e vitaminave për të reduktuar vdekshmërinë dhe
nuk ka studiuar pronat e tyre të tjera të dobishme.
"Antioksidantë - nuk është
mjet magjike. Ne nuk duhet të mendojnë se ata mund të jetë e gjatë
jetojnë pa hequr dorë nga zakonet e tyre të këqija, "- tha ai.
"Megjithatë, kur përdoret siç në kombinim me një shëndetshëm
dietë, të çojë një jetese aktive dhe pirja e duhanit, antioksidantë mund

luajnë një rol të rëndësishëm në ruajtjen e shëndetit ", - shtoi ai.