Nga femrat e ëmbla të rritet një mjekër dhe mustaqePër disa ëmbëlsirat - një kënaqësi e rrallë të shijojnë ëmbëlsirat dhe pasta të antidepressant tjetër pa të cilat është e vështirë për të përballuar stresin e përditshme, dhe për plotësim të treta e detyrueshëm ndaj ngrënies. Mbi rreziqet dhe përfitimet e ushqime niseshte dhe e ëmbël në masë të shkruar artikuj, por deri kohët e fundit askush nga shkencëtarët nuk ka ndodhur për ju se ëmbëlsirat mund të shkaktojë jo vetëm të humbur peshë, por edhe pamjen e flokëve padëshiruar në fytyrë dhe në trup.

Si të them shkencëtarët britanikë përdorin një sasi të madhe të sheqerit dhe karbohidrateve rafinuar nxit rritjen intensive e flokëve. Dhe gratë rritur rritjen e flokëve mund të vërehet si pamja e shpohet vështirë në buzën e sipërme të tij, mjekër dhe cheeks.

Fakti që shumica e produkteve ëmbëltore indeks të lartë glycemic, se indeksi ndikimi i ushqimit në nivelet e sheqerit në gjak. Konsumi i rregullt i ëmbëlsirat, pasta dhe ëmbëlsira kontribuon në rezistencën e insulinës - një sindrom i rëndë në të cilën insulinë hormon, i cili kontrollon nivelin e sheqerit në gjak, ajo bëhet më pak efektive dhe nuk mund të luftojë glukozë e tepërt.

Për të përballuar me rritjen e sasisë së sheqerit, trupi është i detyruar për të vazhdimisht të prodhuar më shumë dhe më shumë insulinë. Në këto ndryshime hormonale vezoret përgjigjet se në një përpjekje për të arritur një ekuilibër në trup fillojnë të prodhojnë më shumë testosterone hormon mashkullor -, që është shkaku i mustaqeve të femrave dhëmb i ëmbël.


Për të parandaluar ndryshime të padëshiruara në pamjen dashnor i ëmbël duhet të përpiqet për të kufizuar konsumin e glukozës dhe të zëvendësojë sheqerit me mjaltë dhe fruta të thata.