Pjekje me vaj të mira për shëndetinStudiuesit në Universitetin e Missouri (Universiteti i Misurit), solli lloj soje nga e cila është marrë vaj që përmbajnë sasi shumë të vogla të yndyrave të ngopura dhe hydrogenated. Ky vaj është më e dobishme për shkencëtarët e quajnë zemrën e ekzistencës sot.

"Kur kemi filluar punën - studiuesit thonë - ne kemi vendosur tre qëllime:. Për të prodhuar vaj, të dobishme për zemrën, e cila do të ketë një jetë të gjatë raft dhe ishte me kosto efektive për prodhuesit"

Pollinating bimët, shkencëtarët solli soje, e cila vjen nga nafta, të pasura në acid oleik (i quajtur edhe omega-9 acide yndyrore të pangopura), e cila jo vetëm që stabilizon të naftës, por gjithashtu e bën atë shumë të dobishme për shëndetin si acid oleik rrit imunitetin dhe ul kolesterolin.

Nëpërmjet metodës përzgjedhja natyrore përmbajtje të acidit oleik në soje rritur 20-80 për qind, dhe numri i ngopur yndyrë ulur me 25 për qind. Gjithashtu, sepse vaji i ri është mjaft rezistent ndaj ndryshimeve në kushtet mjedisore, ajo nuk ka nevojë hydrogenation, i cili vret të dobishme të naftës zemra omega-3 acide yndyrore.

Shkencëtarët janë shumë të kënaqur me rezultatin dhe aftësinë e saj kryesore meritore për të menduar të naftës gjatë ruhen pa kushte të veçanta.