Verë dhe birrë kaloriynishe donutsNë mënyrë për të frenuar varësinë ndaj njerëzve të alkoolit në Angli kryer një studim shkencor që përfshin 2000 të rriturit.

Sondazhi provoi se libacionet e tepërta janë të shoqëruara shpesh me të sëmurë (too kalori) vakt, e cila kontribuon në paund shtesë dhe më pas çon në sëmundje të ndryshme.

Departamenti UK i Shëndetësisë - iniciator i këtij eksperimenti praktik tregon qartë se alkooli dhe shumë produkte janë të barabartë në kalorive. Për krahasim, ata që pinin 125 litra birrë në vit, ose 221 donut ngrënë (nga kjo kohë) - i japin të njëjtën peshë!

Gjithashtu, ajo doli - mesatarisht çdo konsumator i verës në muaj konsumon 2000 kalori në qoftë se vendbanimet vazhdojnë, gjatë vitit, kjo shumë është e barabartë me 38 servings e rosto viçi.

Ministri i Shëndetësisë UK Phil Hope tha se "mbidozë" normë ditore e pranueshme provokon pije dehëse për të ngrënë ushqime të yndyrshëm, të cilat jo vetëm që rrit volumin e belit, por një kërcënim real për shëndetin.

Është e sigurt të them se shumica e njerëzve heqë dorë gota të pijshëm krem, duke preferuar të palë birra - edhe pse në të dy pije kalori nuk janë inferiore ndaj njëri-tjetrit.


Këtu janë "Barazia produkt", e cila dukej shumë gjasa dikush do të ndryshojnë preferencat gastronomike ...

Një pintë e çelët ose një sallam i vogël në pastë = 170 kalori

Pintë birrë të hidhur ose 1 donut = 190 kalori

Emulsioni Glass (trasha) pijeve ose pulë këmbë = 160 kalori

Rafte apo vodka 25 ml 10% krem ​​= 55 kalori

Një gotë verë ose një copë tortë = 120 kalori

Lajme përgatitur mbi news.bbc.co.uk

Diskutoni komuniteteve:

  • Mbipesha, humbje peshe
  • Ushqim