Verë para se të darkë - kyç për shëndetinPuna e shkencëtarëve francezë ka çuar në disa përfundime interesante: dashamirët e verës, nuk do të abuzojnë alkool kanë shkallë më të ulët të trashje, depresionit dhe zemrës sulmeve. Por, ndërsa studimet e mëparshme kanë treguar përfitimin e sasive të vogla të verës dhe disa pije të tjera alkoolike, një studim i ri shtohet disa njohuri të rëndësishme.

Së pari, përdorimi i rregullt i dozave të ulëta të alkoolit nuk garanton përmirësimin e shëndetit.

Së dyti, njerëzit që gëzojnë sasi të vogla të alkoolit, por mos e keqpërdorin atë, më të pasur dhe të suksesshme se mesatarja, ata që ndjekin aspekte të tjera të shëndetit të tyre.

Gjatë studiuesit analizuan të dhënat nga vizitat mjekësore 150 000 Parisians që ishin ekzaminim të plotë në mes të 1999 dhe 2005. Subjektet ishin të ndarë në katër grupe: 1 - teetotalers, 2 - një pije pak (1 që shërbejnë alkool në ditë, e barabartë me një gotë të vogël vere), 3 - të pijshëm të moderuar (dy deri tre gota verë në ditë) dhe 4 - alkolikët.

Rezultati habitur: në grupet 1 dhe 2 treguesit e shëndetit kanë qenë shumë më mirë se 3 dhe 4, dhe kishte një pije të sëmurë me depresion të moderuar rrallë ka pasur probleme me zemrën, ata kishin kolesterolit dhe sheqerit në gjak nivele më të ulëta, ata vuajtën më pak stresi.


Por shkencëtarët nuk janë të nxiton në përfundime. "Ne e shohim se tifozët të pijshëm në të njëjtën kohë të çojë një mënyrë jetese të shëndetshme", - thonë studiuesit.

Lajme përgatitur nga Anna David.